.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 13 de setembre del 2023

Cortesia institucional

Ahir al vespre es va constituir el Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi. És un acte institucional en el qual els dinou consellers triats a dit pels sis partits amb representació al plenari de Sant Jaume —això del vot popular aquí encara no s'aplica— juren el càrrec, i a continuació voten el regidor que presidirà el districte durant els pròxims quatre anys. Tenint en compte que en aquest districte —és l'únic districte de Barcelona on passa això— hi ha un partit que disposa de majoria absoluta —deu consellers de dinou— el resultat de la votació era del tot previsible. La sorpresa agradable ha sigut constatar la cortesia institucional de la resta de partits votant el mateix regidor. Hi ha hagut, però, una excepció del tot irrellevant: el conseller de Bocs ha votat a un regidor del seu partit. En fi, una anècdota sense més importància. L'altre aspecte de l'acte que ha grinyolat una mica és que tothom s'ha expressat en català menys el conseller de Bocs, que ho ha fet en castellà. Segurament ignora que la llengua propia d'aquesta institució sempre ha sigut el català, que a més és la llengua pròpia de Catalunya. Ja n'aprendrà, té quatre anys per familiaritzar-se amb aquests detalls.