.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 27 d’octubre del 2015

Les formes també són importants

A mesura que et fas gran i agafes experiència aprens que per anar pel món les formes també són importants. Ahir, al Parlament, no em van agradar alguns diputats per la forma de presentar-se en públic ja com a representants polítics dels catalans. El respecte institucional no només te’l dóna el càrrec i els resultats electorals, te l’has de guanyar cada dia i no està renyit amb el respecte degut a les institucions. Ahir, durant l’acte solemne de la constitució del Parlament, no es van veure xancletes perquè ja no som a l’estiu i comença a fer fresqueta, però menys xancletes i bermudes es va veure una mica de tot: calçat molt adequat per anar d’excursió als Cingles del Bertí, samarretes reivindicatives com si anessin a una manifestació sindical, i pantalons i xandalls ideals per anar a buscar bolets a l’Empordà. No exigeixo corbata ni molt menys, però sí una presentació pública mínimament endreçada, digna i respectuosa amb el càrrec que ocupen. El diputat de la CUP Antonio Baños, presentant-se a l’acte amb americana i corbata, va donar una lliçó al seu antecessor en el càrrec i als seus companys de partit. Alguns pensen, equivocadament, que el vestuari no té cap importància; encara no han aprés que les formes també són importants.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

Justament perquè el vestuari SÍ que té importància, els que ens etiqueten als que anem "mudats" ho fan des d'una vestimenta que els etiqueta a ells també. Sembla que si no duus mocador palestí, samarreta reivindicativa i calçat decathlon, no puguis tenir consciència social. Llàstima, algunes persones se'n perden d'altres molt interessants pels seus prejudicis exercits des de la samarreta.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Gràcies, ja pots suposar que des del teu independentisme esquerranòs el plantejament que fas és molt d'agrair. Veig que no estic sol ;-)

Clidice ha dit...

M'agrada vestir-me bé, i això no és incompatible en comprar amb cura de la procedència de les peces, per exemple. Reivindicar està bé, un dia, cada dia perd efectivitat. És com quan els regidors de la CUP al meu poble fan discurs al ple parlant sempre de "les regidorEs de la CUP" ... això, que ho diu un senyor amb una barba negra que espanta, fa que, al final, ni sàpigues que estava dient, perquè te la passes pendent de cada vegada que parla d'ell mateix i del seu grup en femení, i veus l'esforç que fa, i penses que és encomiable però que fa riure ... i ... ai, caram! ara ja no sé que ha dit!

Oliva ha dit...

ES EVIDENT QUE TENEN EL GUST AL CUL...PERO QUE HI PODEM FER,"GENT JOVE PA TOU",PITJOR,PER MI ESCLAR,FOU LO DE LA FORCADELL,"EXELSA"EN ELS MITINGS,PERO SRA.MEVA,SE PRESIDENTA DEL PARLAMENT VOL UN ALTRE PLANTAJAMENT.