.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 9 de maig del 2017

Per què ho donem per bo?

No vull entrar en valoracions concretes sobre l’abast de la presumpta culpabilitat dels diferents membres de la família Pujol, ja que penso que és millor que aquesta quedi degudament acreditada amb una sentència judicial ferma, i fins ara aquest no és el cas.

Dit això, des que ahir es va fer públic el document reproduït a dalt, tinc l’estranya sensació que aquest document és més fals que un bitllet de 3 euros. Per què ho dic?

1/ Per venir, suposadament, d’un organisme que ja ens ha donat moltes proves de la seva absoluta manca de fiabilitat.
2/ Per haver estat publicat en un diari que d’un temps ençà ha donat moltes informacions falses referides a Catalunya.
3/ Per les moltes faltes que té el document, algunes totalment impròpies d’una persona catalanoparlant mitjanament culta.
4/ Per una signatura que no té gaire la pinta de ser la vàlida.
5/ Per haver aparegut precisament ara, al cap de més de dues dècades.
6/ Perquè Joan Boada, exdiputat d’Iniciativa amb vocació estalinista, va qüestionar ahir al canal 3/24 si, a la vista de les informacions conegudes fins ara, calia realment esperar que hi hagués una sentència ferma sobre el cas Pujol.
7/ Perquè tot plegat resulta tan cutre (no trobo el mot adient en català) que no em puc creure que un episodi com aquest pugui ser cert.

Potser més endavant m’hauré de penedir d’haver publicat aquest comentari, però això és exactament el que penso avui.

7 comentaris:

Galderich ha dit...

"Pensa mal i et quedaràs curt" i "la realitat supera la ficció" són dues frases que hem de tenir en compte a l'analitzar aquest document...

Per això la paremiologia sempre és contradictòria.

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
Content de trobar-te de nou aquí. Entenc perfectament la teva opció, però és que des de la meva racionalitat em costa molt acceptar que les coses puguin ser tan "de pel·lícula". En fi, aviat ho sabrem. Espero.

Oliva ha dit...

JO TAMBE HO VAIG PENSAR,PERO EN UN ALTRE SENTIT.CORTINA DE FUM PER TAPAR L'ETSAGELLADA QUE HAN FET AMB CARMEN FORCADELL I LA RESTA DE LA MESA?.TAMBE POT SER UNA FACECIA DE LA SRA.FERRUSOLA I EL SEU BANQUER,ESCLAR...PERO UNA "NOTETA"TAN FALSAMENT ENCRIPTADA...

aquittania ha dit...

Bon dia. Em quedo amb l'anunciat: Per què ho donen per bo? Potser perquè n'hem vist i n'estem veient tants, de casos "IRREGULARS" que pensem que tot és possible.
Altrament la noteta (verídica o no) era innecessària. Amb el que aquesta família acumula d'irregularitats, sumat a la caiguda en desgràcia, l'anorreament i l'escarni n'hi havia de sobres.
Personalment el que més en dol no són els diners, em dol que posés Catalunya com a moneda. D'haver fet durant durant 23 anys un mal irreparable pel País posant-li un peu al coll i això amb o sense notetes confessionals té un preu.
Fins aviat,

Clidice ha dit...

Hi ha intuïcions que mai no fallen i, el pitjor d'aquest cas, és que fa pel personatge, per la seva convicció d'estar pel damunt del bé i del mal, en tots els sentits. No sé si és cert, però que a la xarxa ha donat un joc increïble sí que ho és. I, finalment, tots plegats, els corruptes, no ens ho demostren, cada dia que passa, que actuen d'una manera ben tronada i galdosa? (en comptes de cutre :P) Creure's pel damunt del bé i del mal porta a aquestes ridiculeses que, malgrat que ens en riem, el que fan és ofendre profundament, pel menyspreu que demostren.

ALEX ha dit...

Si tant encriptat està el missatge amb motius eclesiastics, no entenc que estigui signat. Deu ser cosa del CNI

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
Sigui com sigui, el fet és que el pervers "efecte Pujol" diria que ja va quedar descomptat en les últimes eleccions. I així els va anar als pobres "pedecatos", dit sense cap ànim d'ofendre, que ja sé que ells ara es fan dir demòcrates, però de demòcrates diria que en som gairebé tots ;-)

Sílvia,
Hi estic d'acord, però jo sempre dic que dels 23 anys dels governs Pujol, quan es mirin amb la perspectiva del temps transcorregut, en quedarà un balanç més positiu que negatiu, sense que això vulgui dir, ni molt menys, cap mena d'exculpació cap a ell i la seva família.

Clidice,
Aquí rau el problema, els que es creuen pel damunt del bé i del mal. I d'aquests te'n trobes a tot arreu, no només a la política i a l'administració publica.

Àlex,
Ho sabrem més aviat que tard.