.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 26 de març del 2008

Cinc blogs destacats en català

Fa més d’un mes, l’Aleix d’Empremtes va escriure un post que començava així: “Tria de cinc * Fer la tria de cinc blogs no és fàcil, perquè només a la Catosfera ja n'hi ha un bon grapat que valen la pena...” (Doncs mira, Aleix, ara de blogs ja n’hi ha uns quants milers més que al febrer, així que la meva tasca ha sigut encara una mica més difícil que la teva!)

Ho explico. Es tracta d’una iniciativa, si més no simpàtica, que consisteix en destacar cinc blogs en català, o majoritàriament en català, que creguis que es mereixen un reconeixement especial, pel motiu que sigui, no necessàriament literari. Encabat, cada un dels cinc destacats n’ha de triar cinc més, formant-se així una cadena que, si no es trenca, anirà augmentant el número de blogs destacats en català en progressió geomètrica... fins que potser ja no quedi cap blog en català sense destacar. Llavors tots estarem al podi, ens mirarem el melic i direm caram que guapos som!

Aquest blog que esteu llegint va ser -i no me n’amago de dir que molt merescudament- un dels cinc destacats per l’Aleix i, per tant, a l’agraïment per la distinció s’hi ha d’afegir la feina de buscar-ne uns altres cinc, amb la particularitat de que no es pot distingir a qui ja ho ha estat abans, almenys això és el que se’m va recomanar.

Sense més preàmbuls, la selecció que fa El radar de Sarrià és aquesta (per estricte ordre alfabètic doncs no es poden ordenar de cap més manera ja que es valoren aspectes no comparables):

· B... (sense enllaç)
Aquest blog destacat no el puc fer públic per demanda expressa del seu autor que, sense renunciar a la distinció, prefereix romandre en l’anonimat (*).

· COM MOLA BARCELONA (BETA)
Pel que ja s’ha vist fins ara i les expectatives que hi ha dipositades

· EL VIGILANT DEL FAR
Molt especialment, per la sèrie permanent “Qüestions de llengua”

· EXTRAMURS
Per l’originalitat de que l’autor no hi escriu res de collita pròpia

· OBITER DICTVM
Pel conjunt del seus articles, tots ells amb discurs propi

Estic segur de que entre els quatre blogs enllaçats, molt diferents entre ells, en trobareu algun que us agradarà.

(*) Encara que potser trenco una mica les regles del joc (regles que, per cert, mai he vist publicades enlloc) entenc que fins i tot això, aquesta voluntat de no treure el cap, s’ha de respectar. De la mateixa manera que passa en el mon presencial, en el món virtual no hauria de valer tot; hi ha unes mínimes normes de comportament, d’educació blogera, relatives a la privacitat i a altres aspectes de la comunicació, que s’haurien de respectar sempre.

5 comentaris:

miquel ha dit...

Agraït per la menció. Com molt bé observes no hi escric res de collita pròpia i per tant la segona part de la iniciativa, en el meu cas, s'atura aquí. Si algú té interès en saber quins blogs llegeix l'altre regularment només cal que consulti la barra lateral de l'Extramurs. Són tots d'una qualitat indiscutible. Malauradament són més de 5, però ja ens agrada trencar les regles no escrites.
Passin un bon dia.

Martí Duran ha dit...

Benvolgut Miquel,

Moltes gràcies pel premi. On l'haig de passar a buscar?

Mira, per a mi hi ha dos premis, en escriure dos blogs: el primer, vosaltres, que em llegiu (i tinc la sort de comptar amb lectors intel·ligents, de totes les edats i d'arreu del país); el segon, intentar incorporar la joventut al pensament i a l'estimació al país, per això sempre intento parlar de coses d'ells, ni que sigui esbroncant-los.

Moltes gràcies. Ja faré jo, també, la meva llista, en la qual sortiràs tu.

martí

Martí Duran ha dit...

Perdona, això de "dos blogs" ha estat una badada. Prou feina que me'n porta un!

Aleix ha dit...

Molt bé, Miquel! Bona tria. I gràcies per la menció especial. Veig que ja podem deixar comentaris, cosa que veig com una millora ;-). Estic totalment d'acord en què el "tot s'hi val" justament no val ni aquí ni al món tangible. Fins aviat!

Anònim ha dit...

En fi, gràcies, però aquí s'acaba la cadena, per part meva. No em fan gaire el pes aquestes coses, ja ho saps.