.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 20 d’agost del 2009

A l’alcalde Hereu algú li ha de parar els peus

Després d’haver-ho intentat diverses vegades amb males arts i utilitzant vergonyosos enganys consistorials als veïns, amb unes formes prepotents més pròpies d’un estat bananer que d’un consistori democràtic, unes formes que darrerament sovintegen massa en aquest ajuntament, s’ha de celebrar que la ferma oposició d’uns veïns carregats de raó ha evitat, de moment, que es tallessin els arbres del carrer Palou de Barcelona. Situat a la part alta del barri de Gràcia, dins de la urbanització del Mas Falcó, es tracta d’un carrer d’allò més tranquil amb una gran majoria de vivendes unifamiliars amb jardí. És un carrer que disposa d’arbrat a banda i banda i es permet l’aparcament a una banda de la calçada.

A base d’informacions falses i incompletes repartides a corre-cuita al barri després del primer intent de reforma aturat pels veïns, i no abans com aplicant el sentit comú hauria de ser, l’ajuntament pretenia tallar els arbres existents, eixamplar la vorera i després plantar-ne d’altres, evidentment més petits, que farien ombra d'aquí uns quants anys, i eliminar la possibilitat que veïns i visitants hi continuessin aparcant els seus cotxes. De moment hi ha un impasse fins a mitjans de setembre i encara que els diaris i les televisions ja n’han parlat abastament i s’han compromès a fer-ne un seguiment exhaustiu, molt em temo que a la tardor haurem de tornar a parlar de la segona part d’aquest lamentable episodi.

Encara que oficialment sembla ser que és la regidora verdcomunista Imma Mayol la (ir)responsable directa d’aquest desgraciat afer, com ho era la seva pretensió, finalment frustrada pel sentit comú, de fer un luxós hotel per a gossos al barri de Pedralbes, no hem d’oblidar que qui hi ha al darrere de tot això és l’alcalde Hereu. I una de dues, o Hereu s’adona que no pot continuar rodejat de persones tan incompetents, provocadores i sectàries com la senyora Mayol, que des de fa un temps cosa que toca cosa que espatlla, o és que ja li va bé aquesta continuada degradació de la ciutat i l’empitjorament de les relacions entre els barcelonins i els seus administradors.

La penúltima alcaldada. Durant el mes d’agost certes zones verdes d’aparcament de la ciutat, aquells carrers reservats amb preferència per poder-hi aparcar els veïns, però en els que hi pot aparcar tothom previ pagament, queden fora de servei. Es tanca el parquímetre, s’hi posa un cartell de l’ajuntament que diu textualment “INFORMACIÓ IMPORTANT – Zona lliure de pagament entre l’1 i el 31 d’agost” i tothom entén el que això vol dir. Tothom? Doncs no, tothom no, el senyor Hereu (o el regidor designat per ell per ocupar-se d’aquest negoci, i mai més ben dit) ho entén d’una manera força peculiar. Des de l’ajuntament raonen que encara que el parquímetre estigui tancat, durant el mes d’agost els vigilants han de continuar multant els cotxes aparcats que no porten el distintiu que els acredita com a veïns del barri.

Sembla que no pugui ser, oi? Doncs aquest tema surt als diaris des de fa molts dies i encara és l’hora que el senyor Hereu en digui alguna cosa. Ja fa temps que molts ho anem constatant, a Barcelona estem en males mans. Això d’ocupar més de trenta anys ininterromputs els despatxos de la plaça de Sant Jaume, banda mar, sembla ser que els ha pujat al cap, i llavors els nostres governants ens surten amb coses tan estrafolàries i mancades de sentit comú com aquestes que expliquem avui i altres que anirem explicant properament.

8 comentaris:

Artur ha dit...

La "higiene democràtica" només s'aplica quan no són els socialistes que manen durant més de tres dècades. Quan els convergents porten 23 anys a la Generalitat, és catastròfic. Quan l'ajuntament ha esdevingut un feu socialista per excel.lència, manat per eixalebrats senyors i senyores feudals, llavors no s'ha de parlar d'higiene democràtica sinó de "voluntat popular".

Toni Rodon ha dit...

Miquel,

Sense voluntat de posicionar-me, el que sí que tinc entès és que les enquestes donen un càstig important al PSC en les properes eleccions. Que això suposi un canvi ja ho veurem...

Vida quotidiana ha dit...

Vaja, vaja.... la verda Mayol tallant arbres....

Rosalita ha dit...

Avui passaré prop de la zona que comentes dels arbres, hi faré una ullada.
Respecte als parquímetres, em sembla que hi ha un malentès. Jo tinc el cotxe aparcat en zona verda de l'Eixample des de principis d'agost i ningú m'ha multat, i t'asseguro que els "multeros" passen cada dia. El mateix per la zona verda de la feina. Em fa l'efecte que un cartellet d'un veí de St.Gervasi a un parquímetre "avisant als no-veïns que es multaria" va causar enrenou als diaris... si realment a algú l'han multat a zona gratuïta de pàrking, és per fer-se insubmís fiscal amb l'Ajuntament per sempre més.

Miquel Saumell ha dit...

Artur,
Ben vist.

Toni,
Ho sento, jo no crec gaire en les enquestes, i especialment en segons quines enquestes. S’han equivocat tant i tantes vegades!

David,
Des que va organitzar la tallada d’arbres al Tibidabo per instal·lar-hi la nova muntanya russa, ara ja hi té la mà trencada.

Rosalita,
Mira’t La Vanguardia de dilluns 17 d’agost. Cartes de los lectores, pàgina 16. El senyor José Mª Rodríguez es lamenta que a ell ja l’han multat.

Marc D ha dit...

Suposo que si els "multeros" passen, com diu na Rosalita, no és per que els toqui la fresca...

Rosalita ha dit...

Jo tenia entès que els multeros passaven perquè no tota la zona verda és gratis, va per carrers... Jo crec que s'haurà equivocat amb la multa algun eventual inútil (que no inútilment eventual). Home, que quan diu "zona lliure d'aparcament" és gratis per tutti, la resta és robar!

Miquel Saumell ha dit...

Marc D,
Exacte, i menys aquests dies amb la calda que fa.

Rosalita,
Em sembla que tu intentes aplicar el sentit comú i per aquest camí no arribaràs enlloc, les nostres autoritats es mouen amb altres paràmetres. I sobre si és robar o no, precisament d’això es queixava el senyor Rodríguez en la seva carta a La Vanguardia, fins ara no desmentida per ningú de l’ajuntament.