.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 15 d’abril del 2010

Creu de Sant Jordi

Alguns se’ns pixen a sobre i encara tenen la barra de dir que plou. Fa uns anys el cap de l’estat espanyol va dir textualment que "Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes". Ara la Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi al cap de la casa del rei espanyol, Alberto Aza, "per la seva sensibilitat envers la llengua i la cultura catalanes" i, per tant, vull suposar que li han donat la medalla a canvi d’una carta de rectificació i disculpes sobre aquelles paraules del rei. Sigui com sigui estaria bé que aquestes disculpes es fessin públiques i en l’improbable cas –no vull ser pas malpensat- que no s’hagin produït s’ha de reconèixer que la decisió del govern català com a mínim crida l’atenció. O potser és que el govern tripartit comparteix aquella afirmació reial. En fi, el pensament és lliure però la condecoració em sembla que se l’haguessin pogut perfectament estalviar.

8 comentaris:

Clidice ha dit...

recordo, ara fa uns anys, com la meva cap m'ensenyava orgullosa la creu de Sant Jordi que li havia lliurat al seu pare el senyor Jordi Pujol i Solei. El que no recordo és perquè li havia lliurat, considerant que el senyor aquest feu la seva fortuna amb l'estraperlo i fou feixista de pro. Tenia la Creu de Sant Jordi al costat del retrat de Franco. Ja se sap: coses que passen.

Anònim ha dit...

"YO NO HABLO CATALAN PORQUE NO ME DA LA GANA".....JURISTA PREMIAT AMB LA GREU DE SAN JORDI,AQUEST ANY AMB UN PARELL MES DE "PATRIOTES"MES.QUINA COLLITA.
JUGANT

Anònim ha dit...

Jo estic convençut que no hi ha hagut rectificació. El que passa és que hi ha molts polítics 'llepaculs' intal·lats a les instirucions. (Com que sóc d'abans de la guerra, m'he criat en ambients no politicament correctes).

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Doncs quan surt el tema jo sempre presumeixo de no tenir-la.

Oliva,
Aquests personatges que dius tindran el seu post al radar dilluns vinent.

Ramon,
Jo també, evidentment.

Dani ha dit...

Jo crec que potser anem errats amb això de la creu de Sant Jordi i que realment són uns guardons destinats a distingir les persones més impresentables... Si no, no ho entenc...

Miquel Saumell ha dit...

Dani,
Jo tampoc.

jordir ha dit...

tranquil Miquel, també l'hi han donat al Sr. Fainé, es a dir que son creus molt "selectes", tu i jo no la rebrem mai si aquesta es la vara de medir

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Sempre en presumeixo, de no tenir-la!