.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 29 de setembre del 2010

Avui alguns fan vaga

Extracte d'una entrevista amb un sindicalista del morro fort que vaig sentir dilluns per la ràdio:

Pregunta: Creu que la vaga de dimecres tindrà èxit?
Resposta: Sí, tindrà molt èxit.
Pregunta: Creu que els que decideixin treballar dimecres ho podran fer sense problemes?
Resposta: Quan hi ha una vaga general no hi ha cap motiu per anar a treballar.

Més clar, l’aigua. Democràcia sindical en estat pur. Si a aquesta peculiar filosofia hi afegim que segons els sindicats (no pas segons les lleis) el dret a la vaga preval sobre el dret al treball, no ens haurem d’esforçar gaire per endevinar amb quina contundència treballaran avui els piquets. Després encara tindran la barra de dir-nos que el seguiment de la vaga ha estat tot un èxit. I ho deixo aquí, que haig d’anar a treballar.

Això sí, amb tot el meu respecte i simpatia per aquells que avui decideixin lliurement exercir el seu dret constitucional a fer vaga.

3 comentaris:

Clidice ha dit...

a les 7 del matí, la representant de CCOO ja ha dit qu ela vaga era tot un èxit, segons ella seguida majoritàriament pel sector: transports, automòbil ... i aquí ha anat enumerant la llista de tots els sectors industrials. Amb aquesta representant i el que diu "le robaremos a los ricos y os lo daremos a los pobres" ja cal que anem ben calçats. Sobretot per fer una vaga després d'haver pactat la lletra petita de la llei amb el govern. I al damunt t'has de sentir dir reaccionari. Saps allò que va dir en Labordeta? doncs això.

Anònim ha dit...

Doncs jo deixo constància que treballo, Amb això d'inventar-se coses, ara poden entrevistar un piquet, que és un 'senyor' que està amb altres dos, o trenta, que també es diuen 'piquet'. Si esta amb dos, en diuen tres piquets, i si està amb trenta, en diuen trenta-un piquets. No suen per guanyar-se el pa.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice i Ramon,
Us agraeixo les vostres aportacions. Avui completo la crònica parlant dels piquets sindicals, responsables de “l’èxit de la vaga” que ens estant venent els sindicats. A Sarrià, però, ahir estava tot obert i amb normalitat absoluta.