.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 28 d’octubre del 2010

El trobarem molt a faltar

Dijous passat el filòleg i lingüista Joan Solà s’acomiadava dels seus lectors mitjançant aquest article. Estava molt malalt i ahir va morir. No vaig tenir la sort de conèixer-lo personalment però persones que van tenir aquest privilegi diuen que era una persona extraordinària, i que només a mesura que passi el temps anirem sent plenament conscients de lo molt que el senyor Solà ha significat per Catalunya i molt especialment per la llengua catalana. Descansi en pau.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La llàstima és que els savis, precisament perquè ho son, no es dediquin a la política. Podria haver estat un bon polític, però hagués deixat de ser savi. Gràcies que fou com fou (i que em perdoni per escriure malament).

Puigmalet ha dit...

No calia conèixer-lo personalment per copsar-ne la bonhomia, Miquel. Veient l'estil dels seus articles (com ara el darrer) o contemplant aquesta fotografia, ja es pot copsar que el rigor i l'amor per la llengua i el país en ell eren el mateix. Salut i terra!

Miquel Saumell ha dit...

Ramon,
No crec pas que si s’hagués dedicat a la política hagués fet tant per la llengua, així que potser millor que s’hagi dedicat en exclusiva a la llengua.

Puigmalet,
Tens raó, però m’hagués agradat molt haver-lo conegut personalment, haver-hi tingut almenys una xerrada personal.

jordir ha dit...

t'has mirat be la foto?
Ara ves al mirall i afegeix uns quants anys al que vegis en el mirall i veuràs que hi ha gent que te un alt punt de semblança amb altres
descansi en pau

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Vols dir? Jo em veig molt més jove però, és clar, potser m’ho miro amb ulls poc objectius...