.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 13 de novembre del 2015

Un fracàs estrepitós

Foto: La Vanguardia

Avui és divendres 13, dia de la mala sort pels supersticiosos, i que jo no sigui supersticiós no vol dir que no pugui reconèixer que no estem de sort. Estava convençut que aquesta setmana hi hauria acord per investir president de la Generalitat. No ha estat així, i la CUP ho ha despatxat amb un “no tranquil”. Per a algunes persones, segurament no experimentades en l’art de la negociació, negociar és rendir-se als desitjos del seu interlocutor. Però negociar és una altra cosa. Negociar no és atrinxerar-se com ha fet la CUP. Negociar és, també, cedir i, sobretot, reconèixer la força que representa cada part de la negociació. La força parlamentària de la CUP és sis vegades inferior a la força de Junts pel Sí, i sovint es tendeix a oblidar-ho.

Gràcies a l’actitud obstruccionista de la CUP el blog unionista se n’està sortint prou bé. Tot i que molts encara alaben la coherència de la CUP, a partir d’ara caldrà parlar de la seva intransigència, perquè reflecteix molt millor la realitat. Cada dia està més clar que l’objectiu prioritari d’aquest partit és desgastar políticament el candidat, però la corrupció no és excusa per vetar-lo. Que Mas sigui un corrupte ens ho han de demostrar, i de moment no ho ha demostrat ningú. En canvi, sí que ha quedat sobradament demostrat que Mas és qui més se l’ha jugat. Per cert, Junqueras està molt callat, i alguns diuen que massa i tot.

Calia donar a l’estat una imatge de fermesa i determinació, i fins ara només s’ha demostrat que hi ha hagut molta intransigència i un total desacord per part del bloc independentista. La impressió que ens emportem d’aquesta setmana parlamentària és que la decisió de la CUP ha reforçat el moviment unionista. Si més no, estan posant tants bastons a les rodes de l’independentisme que sembla que ells no en siguin partidaris. No dic que no en siguin, dic que ho sembla. A partir d'ara cada minut que passa afebleix procés i candidat, i repetir eleccions segurament seria el mal menor.

7 comentaris:

luis ha dit...

Miquel, sento tornar a parlar del mateix. Per tu i molta gent els culpables son la CUP. I no es així. La CUP nomes conpleix allò que va prometre en campanya electoral.
Si el proces fracasa la culpa sera d'Artur Mas. Això esta clar. Guanyar les eleccions no et dona dret a obligar a un partit inconplir allò que va dir en campañaya. O no?
Repetir eleccions ja et dic jo que es el pitjor que pot passar.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Perdre les eleccions no et dóna dret a obligar al partit guanyador a incomplir allò que va dir en campanya. O no?

Unknown ha dit...

Estic d'acord amb tot el que dius, Miquel i em sento molt decebuda. No s'hi val a dir NO i al mateix temps afegir que "deixen una porta oberta". La CUP està erosionant els independentistes i, com bé dius, reforça els unionistes. I el govern de Madrid es va fregant les mans. El silenci de Junqueras també em sembla estrany a mi. Si fos una pel·lícula pensaria que tot sembla orquestrat per rebentar l'independentisme.
Salutacions.

luis ha dit...

Cap partit pot obligar a un altre a incomplir el que van dir en campanya electoral. Això està clar. Ara, per mi la CUP no te la culpa.
Ah, i això de que la CUP està erosionant els independentistes i reforçan l´unionisme es una opinió per a mi erronea. Jo crec que el culpable es Artur Mas. A aquest home li importa molt poc el proces, ell només vol el poder.

Miquel Saumell ha dit...

Gloria,
Gràcies, a veure si uns i altres al final hi posen una mica de sentit comú i, si no, insisteixo, noves eleccions com més aviat millor.

Oliva ha dit...

LLUIS,QUANTS VOTS HA SUMAT LA CUP?...ENS ESTEM ENSORRANT GRACIES A UN GRAPAT D'INCONSCIENT,QUE SI NO VOLEN NEGOCIAR QUE NO ES PRESENTIN A LES ELECCIONS.LA MAJORIA DELS INDEP.AGRADI O NO AGRADI,HAN VOTAT MASSSS.

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
En percentatges: un 7,4 per cent del Parlament (CUP) no es pot imposar al 45,9 (JpS). Demà en torno a parlar, amb un article que porta per títol "Si jo fos de la CUP".