.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 2 de febrer del 2022

El PSOE fa trampa

El PSOE fa trampes legals, i quan parlo del PSOE incloc també la franquícia catalana del PSOE, ja que, de facto, el PSC, com a partit independent, va desaparèixer del mapa polític català fa uns quants anys. No cal recordar aquí i ara les lamentables circumstàncies de la seva autodestrucció, perquè no és l'objectiu d'aquest comentari fer posar vermells als encarregats actuals de la franquícia socialista catalana.

El PSOE ha fet una trampa legal perquè ahir, al Congreso de los Diputados de Madrid (Espanya), institució presidida per la socialista catalana Batet, es va sotmetre a votació l'augment pactat de les pensions del 2,5%, així com l'absurditat de mantenir l'obligació de continuar portant el tapaboques pel carrer. I on és la trampa? Ben senzill, totes dues coses es decidien simultàniament.

Així, si et volies oposar a les mascaretes com diu el sentit comú, t'havies d'oposar també a l'augment de les pensions. I si optaves per defensar l'augment de les pensions, havies d'acceptar també el manteniment de les mascaretes. Un es pot preguntar quina relació tenen les pensions amb les mascaretes. La resposta és cap ni una, a banda de voler demostrar potser qui mana a Espanya, encara que sigui fent trampes legals com ha fet el PSOE de Pedro Sánchez, un dels polítics més tramposos que han passat per la Moncloa des de la mort del dictador.

La premsa ha qualificat aquest episodi amb tota mena d'adjectius, tan merescuts com poc amables amb el PSOE i els seus dirigents. No cal dir que, naturalment, ahir al vespre es va aprovar l’augment de les pensions, amb el peatge de mantenir també el negoci de les mascaretes. La pela és la pela.