.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 10 de febrer del 2022

La compareixença de Laporte

 

(Foto: Antena 3)

Compareixença del doctor Joan-Ramon Laporte al Congreso de los Diputados de Madrid (Espanya). Va ser dilluns passat, i era allà per exposar el seu punt de vista sobre la Covid-19, amb una opinió molt allunyada del discurs oficial. Hi anava convidat per Podemos i el PSOE. Un dels portaveus de la comissió, després d'escoltar-lo, va dir que ignorava què diria el convidat, com pretenent disculpar-se per haver portat un personatge gens còmode. Dit en altres paraules, va insinuar que si haguessin conegut el seu discurs amb antelació, no l'haurien convocat pas. Als pocs diputats presents a la comissió els va sorprendre una intervenció molt ben argumentada i plena de sentit comú, que no s'esperaven, tot i que, quan es debat sobre medicaments, la posició crítica de Laporte amb la línia oficial és ben coneguda pel món acadèmic des de fa molts anys. Va voler deixar molt clar que ell no té els conflictes d'interessos que altres personatges que han anat passant per aquella comissió tenen amb les empreses farmacèutiques, i va mostrar la seva estranyesa pel fet que els diputats no preguntessin mai sobre un assumpte tan delicat. El professor Laporte és un dels grans especialistes europeus en farmacologia, és conegut arreu del món, té discurs propi, sap argumentar amb dades i s'allunya sempre de les especulacions gratuïtes sense base científica, i no es deixa manipular per la gran majoria d'experts que des de fa dos anys acaparen els mitjans de comunicació. Uns experts els quals, a causa de la posició molt crítica de Laporte amb l'anomenada vacuna contra la Covid-19, sovint el tracten com un dels empestats del gremi.