.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 23 d’agost del 2017

La CUP, 10 de 135

Resulta irrellevant que la CUP participi dissabte en la manifestació convocada a Barcelona. Acabi com acabi aquest serial, si hi són, bé, i si no hi van, cap problema. Ara mateix la CUP ajuda a conformar una majoria absoluta al Parlament i, a manca d’una altra alternativa independentista, aquest fet té la seva rellevància. Però al meu entendre seria millor que per conformar una majoria parlamentària independentista els cupaires no fossin necessaris. Representen el que representen, més aviat poc, 10 diputats de 135, tot i que escoltant les seves arengues semblaria que la de la CUP és la veu de tot un poble. L’objectiu prioritari de la CUP no és fer una Catalunya independent sinó conformar una Catalunya d’extrema esquerra anticapitalista. Per això insisteixen més en el seu model de societat que en la independència, com si el model de societat no s’anés configurant cada quatre anys per mitjà de les eleccions. És ben lícit aspirar, mitjançant la independència, a una Catalunya com la que vol la CUP. Però la gran majoria del poble català —vots canten— té clar que, si una cosa no li convé, és, precisament, un model de societat com el que vol la CUP. Si la condició per ser independents hagués de passar per admetre un model de societat com la que vol la CUP molts aparcaríem provisionalment el nostre independentisme, i més endavant ja ho podríem tornar a provar amb uns altres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Miquel, la CUP va obligar a canviar de president entre altres coses. Ara no veig cap denuncia del Govern pel tema dels atacs d´Arran i la turismofobia. Que curiós no?
Pel que veig al Govern li agrada la CUP. Segons van explicar, el canvi de president es feia per culminar la independència que segons deien era l´important. Mentida. De independència res de res i la CUP segueix al Govern fent de les seves.
Dit això estic convençut que mes d´un 50% de la gent (evidentment no el 100%) estaria disposada a qualsevol cosa per aconseguir la independència. (tema model de societat inclós).

Anònim ha dit...

La CUP ens redreça el rumb quan desvariem massa.
Els he votat, però no estic d'acord amb el 75% del seu ideari. Amb perspectiva va ser bona idea apartar en Mas. En Puigdemont és de ferro en comparació. No d'alumini com semblava l'altre.
Ara mateix han fet escagarrinar la monarquia per la mani de dissabte a BCN i es posarà en 2ª fila (de fet no haurien de ser ben rebuts). La CUP és un aliat necessari fins que no poguem votar en eleccions lliures quin pais volem quan siguem lliures.
Salut i república.