.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 24 de setembre del 2007

Qui és el vicepresident de la Generalitat?

La resposta a aquesta pregunta sí que és senzilla: ningú. La Generalitat de Catalunya té un president i uns consellers, però no té vicepresident. Aquest càrrec no existeix. Ens pot agradar o no, però és així.

Doncs no ho sembla. Consulteu qualsevol mitjà d’informació i veureu que, quasi sempre, utilitzen aquesta denominació per referir-se a un determinat conseller. És tot un misteri. Per tal d’aclarir-ho, ho he preguntat als responsables d’informació política de diversos mitjans, i no me n'he sortit. No saben, no contesten.

En aquest sentit, em permeto reproduir-vos el text que fa dies vaig enviar a diversos mitjans de comunicació:

És cert, com m'ha insinuat algú, que des de l'entorn més directe del Sr. Carod, es fa saber als periodistes com vostè que si no se li dóna el tracte de “Vicepresident”, que tots sabem que no existeix, no hi haurà, diguem-ne, una relació fluida entre aquella conselleria i el seu mitjà?

Si no és així, per què no s’estén aquest costum tan peculiar d'inventar-se denominacions de càrrecs que no existeixen i, per posar un altre exemple, no tracten al Conseller de Governació, Sr. Puigcercós, de “Governador de la Generalitat”? Al cap i a la fi, aquests dos consellers pertanyen al mateix partit, i no hi veig cap motiu pel qual no rebin el mateix “massatge virtual” per part de vostès.

Si més endavant en sé alguna cosa més ja us ho faré saber.