.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 3 d’abril del 2008

Reverter, Serra, TV3, Orient Mitjà...

La setmana passada em vaig creuar pel carrer Major de Sarrià amb el senyor Reverter, aquell sarrianenc de tota la vida que fa quasi trenta anys va fitxar Narcís Serra perquè li fes d’home de confiança quan va ser elegit alcalde de Barcelona, i que després se’l va endur a Madrid quan Felipe González el va ascendir a Ministre de Defensa (*).

No el conec personalment però sempre m’ha donat la impressió de ser una persona agradable i educada i, pel que em diu gent que el coneix, va ser molt efectiu i discret en la seva feina al costat de Narcís Serra. Feia anys que no el veia i està pràcticament igual que quan treballava a la botigueta familiar. Es veu que l’etapa política li ha provat força, tot i que ara no el tinc ubicat ni sé on treballa, si és que encara ho fa. És el pare d’aquell periodista tan eixerit, en Xesco Reverter, TV3, Londres. O potser ja no hi és a Londres? Tinc dubtes. És el que ens passa als que per preservar la nostra salut mental vam deixar de veure els noticiaris de TV3, que ja no estem a la page dels petits detalls de la d’ells.

Però, en contrapartida, ara estic més ben informat que abans. Per posar només un exemple, quan en altres mitjans d’informació es parla del conflicte d’Orient Mitjà, les cròniques ja no són monopolitzades pels palestins i els periodistes pro palestins sinó que l’altra part també hi pot dir la seva. Tota una millora si ho comparem amb l’escandalós enfocament unidireccional de TV3.

A l’antic cap d’en Reverter, Narcís Serra, em sembla recordar que el van posar a la presidència de la Caixa de Catalunya, una benèfica que tampoc és moco de pavo com a retir daurat després d’una intensa biografia política socialista.

(*) Penso que no el van ascendir sinó que el van degradar. Al marge del que digui el protocol, el càrrec de Ministre de Defensa d’Espanya és, al meu parer, menys important que el d’Alcalde de Barcelona. Admeto però que, des del punt de vista centralista del PSOE, es pugui pensar el contrari. Al capdavall tot depèn des d’on es miri i quines siguin les prioritats de cadascú.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia. He llegit un tweet, i tot regirant per Google he anat a parar a aquest post, 9 anys després que fos escrit. Alguna cosa a afegir-hi, pels que no coneixem la saga?
https://twitter.com/Llibertferri/status/915334557049802752