.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 27 de juliol del 2009

Les escorrialles del Pacte del Tinell

Primer va ser Maragall, que no va plegar per voluntat pròpia sinó que el van foragitar els seus, tant de la direcció del partit com del govern, i ho van fer de molt males maneres. Després va ser Carod, que tot i haver-se vist obligat a deixar la direcció del seu partit encara conserva el cotxe oficial de ministre d’exteriors. I ara arriba el torn de Saura, el tercer soci del Pacte del Tinell, que també pretén deixar la direcció del partit però, això sí, sense renunciar mentre pugui a l’Audi A6 oficial que li paguem entre tots.

Així, dissabte Joan Saura va dir que no es presentaria a les eleccions primàries del seu partit per encapçalar la llista de les properes eleccions al Parlament, renunciant, per tant, a ser candidat a la presidència de la Generalitat. També va dir que, de moment, continuarà com a conseller de la Generalitat perquè intueix que Montilla no el cessarà. I tant si ho saben, tant ell com Montilla, que l’un sense l’altre són, en termes de possibilitats de governar, un zero a l’esquerra!

Ignoro si aquesta enretirada política parcial de Saura és una bona notícia pel seu partit; de fet, aquest és un assumpte que no crec que interessi gaire excepte als militants verdcomunistes. Però segur que la notícia serà molt ben rebuda a tot el territori. Aquest d'ara és un pas més perquè aviat Saura plegui també de conseller, i llavors ens haurem tret, per fi, aquest malson de sobre. El dia que Saura i Carod deixin definitivament la gestió pública perdrem de vista els dos consellers que durant els darrers anys més ineptitud i incapacitat política han demostrat en la seva gestió. Encara que també podria ser que els que vinguin després siguin pitjors, però em sembla que aquesta possibilitat és tan summament remota que de moment no cal ni contemplar-la.

7 comentaris:

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Diuen que la propera foto la protagonitzaran Joan Herrera, Montilla i Puigcercós. Que Déu ens agafi confessats.
Pel que fa a Saura, com bé dius, mentre aspiri a continuar a la Conselleria d'Interior, no canviarà gran cosa...

esparver ha dit...

Home, en Boada per ara no es retira i pot "millorar" sobradament a en Saura.

Salvador (Sorrobloc) ha dit...

Et dono la raó. Millor que pleguin aquestes mediocritats de polítics que hem tingut fins ara.
Ara bé, ningú ens pot assegurar que els que vindran ho faran millor, almenys de moment, els curriculums que tenim a la cartera tampoc es que siguin gaire engrescadors... com hi ha Déu...!!!

Clidice ha dit...

el mal és que gairebé et vénen ganes de dir allò de: "virgensita virgensita ... que me quede como estoy", perquè tant els que vinguin del tripartit com si vénen de l'oposició, aiiiiiiiiii!, quin mal que fa :(

Miquel Saumell ha dit...

Clara,
No t'ho agafis com una provocació però jo penso que la propera foto la protagonitzaran el senyor Mas i la senyora Sánchez-Camacho. Però si aquesta senyora i el senyor Montilla sumessin, no tinc cap dubte que també pactarien, com a Euskadi. Razón de estado.

Esparver,
Tens raó, potser que ho deixem tal com està i a veure què passa a les properes eleccions.

Salvador,
Doncs no sé què farem!

Clidice,
Això de la "virgencita..." potser sí però convindràs amb mi que llavors el panorama no resulta gens engrescador, quasi com per agafar el camí de l’exili.

Clidice ha dit...

No ho dubtis, si no fos perquè em fa mandra el sistema feudal en gallec, me n'aniria a Andorra ara mateix :P

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.