.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 2 de setembre del 2009

No petonegis, no encaixis la mà, digues hola

Aquest eslògan és del Colegio Oficial de Médicos de Madrid, i sembla ser que aquestes instruccions, certament força originals, tenen quelcom a veure amb una passa de grip.

No em sembla pas malament. De vegades, haver de petonejar o encaixar la mà a segons qui resulta una mica desagradable. Doncs bé, ara ja tenim l’excusa perfecte per passar olímpicament de determinades salutacions. Si veiem que el nostre interlocutor se’ns enfada li podem contestar: mira chico, resulta un poco raro, sí, pero me limito a seguir instrucciones, i ens quedarem la mar de satisfets.

El que ja no em sembla tan bé és que ahir es van reunir els consejeros de sanitat de totes les regiones d’Espanya, i ho van fer precisament a Madrid. I tot va ser trobar-se i començar unes encaixades de mans (els senyors) i uns petons (quan hi intervenia alguna senyora) que a mi, d’entrada, em van sorprendre molt.

Després ja em van aclarir que els polítics que s’ocupen dels negocis de la sanitat no hi creuen gaire en tot això, és a dir, no creuen en els consells que ells mateixos transmeten als seus administrats, amb l’objectiu primordial que mentre es parli de la famosa grip no es parli de l’atur del nostre país, ara mateix amb la taxa més alta de tota la Unió Europea.

9 comentaris:

Clidice ha dit...

I ja és ben horrible aquest fatídic costum dels dos petons. Servidora que no té cap angúnia de fer-los quan va de "paisà", en té, i molta, quan algú desconegut, vinculat amb la feina, s'atansa i te'ls engalta. NO CAL! a la feina no! quina punyetera mania, a veure si la psicosi ho acaba això. Mira, per una vegada em donaré per satisfeta d'una punyetera cortina de fum. :)

Esther del Campo ha dit...

A mi aquesta qüestió de la grip en té amb el cor en un puny. En ocasions, quan veig tot plegat m'agafa pànic tot i que intento pensar en això, que no és res més que una cortina de fum. Misteriosament, quan més se'n parla de la grip menys se'n parla de l'atur. I fins i tot, amb la campanya mig m'havien convençut de que cal estar alerta amb la grip. Però ahir (o va ser abans d'ahir?) quan vaig veure a la televisió alguna imatge de la reunió i tots tan juntets darrere de la senyora Ministra, ja em vaig adonar que, si no prediquen amb l'exemple, poc de cert hi ha en tot plegat.

Però no voldria que passi com el conte aquell de "que vé el llop"... i que si alguna vegada hi ha una pandèmia de veritat ens recordem d'aquest drama teatral d'avui...

Clara Esquena i Freixas ha dit...

A la ciutat de Girona han prohibit fer petons al cul de la lleona. Estem arribant a extrems ridículs...

Miquel ha dit...

La qüestió és desviar l'atenció i que la quota de pànic social es desvïi cap a temes no econòmics, i que hi ha més important que els calers? El benestar de cadascú. Ja a mitjans dels 90 amb l'última davallada important del PIB es va sembrar el terror amb el tema de les vaques bojes...Salut i peles!

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
D’acord, i sobre la discriminació de saludar amb una encaixada o un petó, segons el sexe de la persona saludada, crec que s’haurien de reformular les normes de conducte social, ja des de l’escola.

Esther,
Amb això que expliques només ens demostres que l’objectiu dels nostres governants d’emmascarar els veritables problemes del país amb qualsevol excusa comença a tenir èxit. I amb això no estic pas negant la malaltia de la grip “nova”, però no oblidem que a l’estat espanyol la grip “normal” produeix dotzenes de milers de morts cada any i ningú en parla.

Clara,
Ho vaig llegir, psicosis col•lectiva se’n diu d’això, oi?

Miquel,
Aquesta política d’amagar la realitat als administrats, amb més o menys intensitat intenten aplicar-la tots els governs del món.

Miquel Saumell ha dit...

RECTIFICACIÓ
------------
Esther,
On diu "dotzenes de milers" ha de dir "milers". Ho sento, és la precipitació de respondre un comentari sense consultar abans les dades.

Marc D ha dit...

La única diferència entre la grip A i una grip normal és que la nova és més contagiosa. Per tota la resta no deixa de ser una grip normal i corrent, fins i tot més suau que la que estem acostumats aqui.

Així que en termes absoluts potser morirà mes gent però perquè la agafarà més gent, no perque sigui pitjor. En termes relatius, morirà molta menys gent que si es tractés de la grip normal. I els que moriran, en la inmensa majoria serà gent amb la salut compromesa prèviament, que també haguessin mort si haguessin agafat la grip de tota la vida.

No hi ha cap motiu per entrar en pànic. Arribat el cas, Frenadol i esperar que es passi.

Aleix ha dit...

Per favor, estan sonats! Prou de pandèmia de por, prou. Jo segueixo petonejant, abraçant i el que calgui. I si enganxo la grip, sigui quina sigui, la passaré com sempre, al llit, amb brou calent i aigua calenta amb llimona i mel. Proposta: quan els telenotícies parlin d'això, tanqueu la tele.

Miquel Saumell ha dit...

Marc i Aleix,
Gràcies per les vostres aportacions.