.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 9 de febrer del 2010

Que vingui el Maestro Binta!

Bèlgica és un país on també una sola família té monopolitzada la capçalera de l’estat. Tal com passa a Corea del Nord i a Espanya, allà també es passen el càrrec de cap d’estat de pares a fills. Bé, és una manera com qualsevol altra de cobrir el càrrec. Gens democràtica, això sí, però quina importància té la democràcia per a segons qui? Fa uns anys a Bèlgica s’havia d’aprovar una llei que no agradava gens a aquella família, i ho van resoldre amb una abdicació temporal del cap d’estat. Aquell rei va deixar el càrrec just el temps necessari per aprovar la llei sense que ell l’hagués de signar i, un cop aprovada, va tornar a ocupar el càrrec com si res no hagués passat. No consta si li van descomptar el sou corresponent a aquells dies d’absència. Tant se val.

El que intento explicar és que, en política, amb una mica de bona voluntat tot és possible, l’enginyeria política fa possibles coses que a primera vista ens poden semblar impossibles. Ara tenim el cas lamentable de l’autista cap del govern espanyol que només s’escolta a sí mateix i als sindicats, i mentrestant el país se’n va a can taps a una velocitat que creix en progressió geomètrica. I així anem, lluitant amb Grècia per encapçalar el rànquing negatiu d’Europa. Ara penso que si Zapatero marxés un parell de dies potser hi hauria alguna possibilitat de millora.

Sónsoles, emporta-te’l! De vacances o allà on vulguis, encara que només siguin un parell de dies. És evident que el teu marit es troba molt perdut i li convenen unes vacances com el pa que menja. Segurament amb un parell de dies que marxés en tindríem prou per provar l’alternativa que ens proposa el Maestro Binta. Aquesta és l’oferta que el personatge m’ha deixat a la bústia, i que em permeto reproduir a continuació en versió original, no fos cas que amb la traducció es perdés algun matis important de la seva oferta.

Maestro Binta curandero soluciona todos los problemas sentimentales, une parejas, novios y separados. Detiene divorcios, retira amantes. Atrae la pareja sin causarle daño, ni efectos secundarios, potencia los sentimientos y el deseo de ser amado para que venga, sumiso obediente y fiel. No interesa con quien esté, ni donde se encuentre. Limpia las malas vibraciones y el mal de ojo, potencia la sexualidad y cura la impotencia masculina, florecimientos para su empresa y negocios, especialista en amarres a distancia y con resultados inmediatos y 100% garantizados en 2 días. Desplazamiento posible.

És exactament això el què necessiten les nostres empreses i negocis. Florecimientos. Ni Zapateros autistes ni Rajoys que no sabem on ens poden portar. Volem el Maestro Binta, i el volem ja! Per provar-ho no hi perdem res.

10 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Mala peça al teler (espanyol, i català, ves), quan el cap de govern és un maldestre i el de l'oposició, i possible futur cap de govern, un altre. PSOE-PP, PP-PSOE... un dels dos ha de governar Espanya? Ai!

Arzar ha dit...

Això dels florecimientos em recorda perillosament als brotes verdes; però si amb 2 dies ho tenim arreglat, jo crec que es podria destinar una partida pressupostària a pagar un cap de setmana a Torreciudad al senyor Zapatero (vista la seva recent afició a la pregària) mentre el Maestro Binta posa remei a la situació.

Clidice ha dit...

i ara amb en Duran parlant de govern de concentració :( què volen? concentrar tots els ineptes que fa temps que ens manen? per fer què?

Isabel de Yzaguirre ha dit...

Què dius, Clídice? Que Déu ens agafi confessats! Jo sí que sé què farien, pillar tot el què poguessin emparats per els lleis.
I nosaltres a pagar.

Miquel Saumell ha dit...

Ferran, Arzar, Clidice, Isabel:
Surto ara mateix de Barcelona i no tinc temps de contestar individualment els vostres comentaris que, com sempre, agraeixo. Em sembla que avui passarem més fred que ahir, i ho dic en els dos sentits del terme, i és per això que segueixo pensant que necessitem el Maestro Binta com el pa que mengem. També en teniu vosaltres, a Alemanya, Holanda, Esparreguera i Moià, respectivament, de maestros d’aquests?

Clidice ha dit...

a la bústia de casa sempre n'apareix publicitat :) es prodiga "a comarques" sembla ;)

Arzar ha dit...

Jo una vegada en vaig rebre un aquí a Barcelona d'un tal Maestro Vidente Musa que garantitzava resultats al 100% en 3 dies.

Imagino que el Maestro Binta s'ha quedat tot el mercat. Una millora d'un terç del temps s'ho mereix.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Potser el Maestro Binta s’ha organitzat el negoci en franquícies, no crec pas que presencialment pugui ser a tants llocs alhora. Per cert, aquest matí un fred que pelava pel teu poble. A quarts de vuit, al passar per Esparreguera el cotxe em marcava 3º.

Arzar,
Perdona, aquest matí, amb les presses, t’he situat a Holanda quan tu ja fa temps que vas tornar.

Ferran Porta ha dit...

Per aquí dalt no he vist cap "Meister" com en Binta, i de fet, no us pensessiu, segurament també tindria feina...

Miquel Saumell ha dit...

Ferran,
Molt em temo que en aquesta mena de “tecnologies més tradicionals” l'Europa del sud va per davant de l'Europa més avançada del centre i del nord.