.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 4 de juliol del 2011

Bonet, se t’ha vist el llautó!

Segons el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO), el 42.9 per cent dels catalans es mostren favorables a la independència de Catalunya. És una xifra que va creixent a mesura que passa el temps i augmenten els maltractaments fiscals i de tota mena als que ens sotmet l’estat espanyol. Sense entrar en el tema de fons la senyora Laia Bonet, una diputada del PSOE (*) que exerceix a Catalunya, ho ha despatxat dient que és una perversió que el CEO ens pregunti la nostra opinió sobre la independència de Catalunya.

Agafo el diccionari que tinc més a mà i hi busco el mot perversió. D’aquí m’adrecen al verb pervertir, que defineix com desviar de la rectitud moral. És a dir, si no ho he entès malament, una perversió és una desviació de la rectitud moral. Segons Bonet, al CEO hi ha hagut una desviació de la rectitud moral. Al marge d’altres consideracions, cal dir d’entrada que malament rai quan un polític pretén fixar-nos els límits de la moralitat. Una de dues, o té un tarannà democràtic més aviat escàs o simplement és que no té arguments més sòlids per justificar la seva crítica.

Evidentment les opinions són lliures, també les de la diputada Bonet. Però les seves opinions tenen un valor afegit, ja que Bonet és la portaveu dels socialistes al Parlament. Per tant, quan Bonet parla en públic està parlant en nom del seu partit. De fet, però, ben mirat Bonet no ens diu res de nou. Simplement ha volgut deixar clar que li molesta la pregunta. La teoria és que si no ho preguntem no ho sabrem, i vivint en la ignorància qui dia passa any empeny. És aquesta obsessió difícil d’entendre que tenen alguns polítics per ignorar què vol la gent. Per això no només troben una perversió que el CEO gosi fer-nos una pregunta per a una simple enquesta sinó que tampoc volen que aquesta pregunta se’ns faci de forma oficial mitjançant un referèndum amb tots els ets i uts. Bonet, se t’ha vist el llautó!

(*) Els fets ens demostren cada dia que el PSC no existeix com a tal, només és una simple franquícia del PSOE.

7 comentaris:

Clidice ha dit...

Hi ha gent que consideren democràticament acceptable només allò que pensen ells. Evidentment això i feixisme són la mateixa cosa.

Ricard C. Estrada ha dit...

Hi ha molta gent a qui la idea de llibertat els provoca fàstic.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
No gosaria definir l’actitud de la diputada Bonet com a feixista, ho veig francament exagerat. Entre altres motius perquè no sé ni tan sols què pensa ella sobre el tema, tot i que ho puc intuir. Només sé que no li ha agradat que des de la Generalitat se’ns pregunti què pensem els catalans sobre el tema, i això a qui no ha agradat gens és a mi. D’aquí la meva denuncia.

Ricard,
Sí, i dissortadament això t’ho trobes tant a la dreta com a l’esquerra. Els extrems es toquen.

Galderich ha dit...

És curiós perquè quan el CIS fa una enquesta també ho pregunta. Es pregunta de tot, fins i tot de quin equip de futbol sóc!

En fi, una declaració errònia més dels nostres polítics...

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
De totes maneres, quan ens ho pregunten des de Madrid el resultat sempre és més baix, del que potser es pot deduir que totes les enquestes són més o menys “cuinades” abans de donar-les a conèixer, i els temps de cocció no són els mateixos aquí i allà.

Miquel Saumell ha dit...

El mateix dia 4 de juliol la diputada Laia Bonet va tenir la cortesia de fer-me saber que sobre aquest assumpte estava preparant un text que, finalment, avui ha sortit publicat a l’Avui. Hi poso l’enllaç perquè cadascú en pugui treure les seves pròpies conclusions. És aquest:

http://www.avui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/437543-alfred-per-almlusions.html

Jo em quedo amb la seva afirmació que diu que lamenta “si a algú l’ha fet grinyolar l’expressió utilitzada, segurament de forma inadequada”, i coincideixo amb la Laia Bonet que utilitzar el mot “perversió” va ser del tot inadequat per part seva.

Clidice ha dit...

Bé, amb tots els meus respectes per la senyora Bonet i les seves idees, més que un text m'ha semblat una nota d'auto-justificació. Llàstima, hagués estat interessant que hagués aprofitat per fer reflexió de més calat polític.