.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 22 de juliol del 2011

A la matrícula o al passaport?

En general i sigui del partit que sigui, el polític té una estranya tendència a parlar més del compte, i massa sovint dóna la sensació que no rumia gaire abans d’obrir la boca. Avui comentaré un tema recurrent que amb els anys ha esdevingut tot un clàssic. Es tracta d'un tema polític menor que apareix de tant en tant, com el riu Guadiana. L’altre dia va sortir el portaveu del govern, un personatge que pel seu càrrec hauria de ser especialment curós amb el que diu, i va mostrar la seva estranyesa perquè els automobilistes catalans no ens posem massivament el CAT tapant la E d’Europa de la matrícula del cotxe. I no només això sinó que va afegir que si ho féssim no ens passaria res. Els mossos van reaccionar immediatament dient que sí que ens passaria, i van explicar que per portar l’enganxina del CAT ens podria caure una bona multa, tot i que dubto que els mossos s’atreveixin a multar els vehicles oficials que la porten. Per cert, si us hi fixeu veureu que quasi cap d’aquests vehicles la porta. No sé si és cosa del xofer o del passatger, o d’un consens entre ells. Bé, agradi o no tenen raó els mossos. És evident que la matrícula d’un vehicle no es pot modificar capritxosament, encara que ho digui el portaveu del govern. Però tot i que aparentment el senyor Homs s’ha ficat en un esbarzer del que en pot sortir esgarrinxat, també podria ser que només digués el que va dir per marejar la perdiu. Mentre es parla de les enganxines no es parla del nostre veritable problema, i és que, degut al dèficit fiscal que tenim amb la metròpoli, Catalunya no només no avança sinó que continua reculant, amb enganxina del CAT o sense. Parlem clar. El CAT alguns el volem imprès a la tapa del passaport. Després ja decidirem nosaltres, sense interferències foranes, com han de ser les nostres matrícules.

2 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Deixant per sentat que el problema, òbviament, no és l'enganxina, el cert és que només a Espanya hi ha problemes per portar-la. Ja saps que visc a Alemanya, porto el CAT a totes dues matrícules i mai de la vida m'han dit ni piu, ni a Alemanya mateix ni tampoc en cap dels trajectes, que he fet uns quants cops, entre Berlín i Barcelona.

Miquel Saumell ha dit...

Ferran,
Doncs si és així, que no ho dubto, potser encara tindrà raó en Quico Homs...