.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 27 de juliol del 2011

La meva pedra es diu Ryanair

(Forges, a El País)

Diuen que els homes, i suposo que les senyores també, som els únics animals que ensopeguem dues o més vegades amb la mateixa pedra. La meva pedra es diu Ryanair. Després de prometre’m seriosament a mi mateix i d’haver explicat públicament que segurament no hi tornaria mai més, ara haig de confessar que aviat tornaré a viatjar amb aquests impresentables. La butxaca és dèbil i la memòria curta, i si en moments de crisi generalitzada i dificultats econòmiques per a gairebé tothom has de triar entre pagar 65 euros o pagar-ne 225 per viatjar a un determinat aeroport, un es tapa els ulls, el nas i el que faci falta i acaba fent el clic final de comprar a la web de Ryanair. I tot i que acabes pagant 65 euros per un bitllet que, d’entrada, t’anuncien que te’n costarà 36, és a dir, al final del procés de compra acabes pagant un vuitanta per cent més del que et deien al principi, la diferència de preu amb altres companyies més respectuoses amb el passatger és abismal. I això que viatjo sense facturar la maleta i que em presentaré a l’aeroport amb la targeta d’embarcament impresa des de casa, tot i que aquesta opció ara també tenen la barra de cobrar-te-la, facturació online en diuen, com si el paper i la tinta de la meva impressora me’ls paguessin ells. Això sí, seguint els consells de ryanaristes més experts, aquesta vegada he optat per pagar la prioritat d’embarcament, que vol dir que et deixen pujar a l’avió abans que la resta de mortals. D’aquesta manera pots escollir seient i trobar lloc a l’armari superior per deixar-hi l’equipatge sense dificultats. En fi, ja només ens falta que les ments pensants de Ryanair ens obliguin a comprar un rasca-rasca com a nova condició per pujar a l’avió. Són capaços d’això i més!

3 comentaris:

Clidice ha dit...

No he viatjat mai amb ells, però pel que dius sembla més aviat una gincana que no pas un viatge. En qualsevol cas: bon viatge i no t'hi facis mala sang! ;)

Unknown ha dit...

Jo he viatjat uns 5 cops amb ells. Sorprenentment mai he tingut problemes, però és cert que el darrer cop va ser molt abans de les seves absurdes regles de check-in online i altres absurditats. Quant a la seva educació, acostumat a viatjar amb regionals RENFE per anar cada setmana a Tortosa, diria que pagant 20 euros per anar a Treviso o Beauvais (Paris) tampoc puc demanar molt.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
No t’has perdut res.

Andreu,
Quant a la relació preu pagat/tracte rebut, pensa que si necessites volar amb Ryanair i els hi compres el bitllet el dia abans acabaràs pagant com si hi anessis en Lufthansa, però el tracte que rebràs serà el mateix que rebrà el passatger que ha pagat cinc euros.