.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 21 d’abril del 2009

El desastre de Major de Sarrià

Des de fa molt temps els sarrianencs demanem repetidament a l’Ajuntament que s’hauria d’arreglar el carrer Major de Sarrià, fet una pena i ple de sots, forats i foradets de totes mides i formes, tant al vial com a les voreres. Aquest blog també n’ha parlat. Per fi, no fa gaire van començar les esperades obres però, dissortadament, els resultats que ja es poden veure a la part baixa em permeten dir que potser serà pitjor el remei que la malaltia. Anava a escriure un post sobre aquest tema però he rebut un comentari privat que m’estalviarà la feina. El reprodueixo a continuació:

Suposo que hauràs vist la porcada que estan fent a Major de Sarrià. Aquesta animalada m'ha semblat un bon tema per al teu radar. Quasi em sembla mentida que no sigui portada als diaris. Potser caldria preguntar-li al Regidor-President del Districte Joan Puigdollers què en sap. Ja han fet el primer tram fins a Mañé i Flaquer (si fa o no fa) i estan executant el que queda fins a Pedró de la Creu. En el tram que queda a mitges es pot veure la pavimentació encara existent: un empedrat de granet, o bé d'una pedra artificial molt ben aconseguida. En la urbanització encara existent (veure foto) les voravies són més altes que el vial, cosa que va bé perquè ni l'aigua ni els cotxes passin per la vora. A les hores en què no hi ha circulació, a l'estar la franja central feta amb pedra fa de bon passejar. En el primer tram executat es veu com han cobert la pedra, sense salvar cap peça ni per reciclar-la, amb asfalt amb un gravat que simula llambordes i pintat de color crema. Ho han enrasat tot amb els vorals i ara, tant els cotxes com l'aigua de la pluja, no tenen cap impediment per ocupar-la. Segons sembla, s'han hagut de fer treballs en el clavegueram o en algun servei soterrat, i atès que refer el paviment amb la qualitat original era massa car, s'ha optat per cobrir-ho tot d'asfalt en quatre dies i aviat ningú recordarà què hi havia. És una llàstima que per estalviar quatre peles, deixem enterrat un paviment que era digne, sota una vulgar capa d'asfalt pintat que envellirà de la manera més xavacana possible.

Doncs això, tarden anys en fer la reparació i al final sembla que l’Ajuntament de Barcelona segueixi sense voler fer les paus amb els veïns de Sarrià. Em sembla que si segueixen per aquest camí continuaran sense rebre els vots dels ciutadans d’aquest barri de Barcelona, un dels més maltractats de la ciutat a nivell d’inversions. Un altre exemple: dels 218 milions d’euros del conegut pla municipal anticrisi de Zapatero dedicats a la ciutat de Barcelona, a Sarrià només hi destinen el 0,4 per cent. Quasi un insult al nostre barri. Un altre.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

A QUIN PARTIT VOTEU MAJORITARIAMENT A SARRIA?.
SEGUR QUE AQUESTA ES LA RAO DEL "CASTIC".
JUGANT AMB BCN.

Anònim ha dit...

Posar diners a Sarrià no compra vots per l'Hereu. El que compra vots és fer birgueries al Poblenou amb impostos dels de Sarrià.

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
El Consell Municipal del nostre districte i representatiu dels vots obtinguts a les eleccions municipals, format per 20 persones, té la següent composició política:
CiU 11, PP 5, PSC 3 i ICV 1.
És a dir, un 80% representa l’oposició i només un 20% al govern. Però el 20% mana i el 80% s’ho mira amb cristiana resignació. Calen més comentaris?

Martí,
No vas gens desencaminat.

Vida quotidiana ha dit...

El criteri de repartiment dels ajuts s'ha basat en el percentatge de vots al partit vermell...

P.D: Demà envio un equip de "Vida Quotidiana" a Sarrià per aixecar acta.

Miquel Saumell ha dit...

David,
Doncs a veure si l'equip que envies a Sarrià coincideix amb la valoració negativa que fan la majoria dels sarrianencs amb els que he parlat fins ara.
Tot i que rellegint el títol del post potser posar-hi “desastre” resulta un pèl exagerat per definir aquesta gran “chapuza” que ens està fent l’ajuntament.

Unknown ha dit...

És evident que cal una descentralització dels serveis bàsics a la ciutat, que ha d'anar de la mà d'una descentralització política. Qui guanya un districte ha de tenir l'oportunitat de gestionar-ne els serveis més propers. Això no treu que els equipaments i actuacions en visió de ciutat hagin de fer-se segons la visió del govern municipal, ha de ser compatible tot i que ara no ho és.
Dit això, i ja sé que no ho enfoques així, tampoc és bo que cada districte o cadascun dels 74 barris de la ciutat hagin d'autogestionar-se, no sigui el cas que enlloc de parlar de Barcelona al final parlem de 10 ciutats amb poca coherència. En aquest sentit Londres ha evolucionat de forma positiva i és un model a estudiar, però reitero que hi ha temes on cal mantenir una visió de ciutat.

Miquel Saumell ha dit...

Hola Andreu,
La teoria de la visió de ciutat és molt correcta i com a teoria suposo que més o menys tots coincidiríem. El fotut és que aquesta gestió amb criteris de “loapa municipal” no sembla massa compatible amb els avantatges de la descentralització de districtes que tant ens prediquen, però que a la pràctica serveix per poca cosa més que per inflar el nombre de funcionaris. I ens trobem que a l’hora d’actuar sota aquesta harmonització o visió global que dius, a Sarrià els representants del vint per cent dels votants actuen massa sovint en contra dels criteris, les necessitats i la voluntat del vuitanta per cent dels sarrianencs. I no només això sinó que massa sovint empren una prepotència que es podrien estalviar. Si veiessis aquest “pastitxe” que estan fent a Major de Sarrià et convenceries que el que està fent l’ajuntament és un càstig als veïns en tota regla, un càstig que mai s’atrevirien a fer en altres barris més “seus” (ja m’entens). Per un motiu similar ens volien encolomar aquell hotel per a gossos, un projecte que sembla ha passat a millor vida.

Anònim ha dit...

L'autogestió es especialment bona en casos d'expoli fiscal descarat d'uns barris en favor d'altres, com passa a BCN.

Durant els últims 20 anys a ciutats grans i mitjanes dels Estats Units hi ha hagut la tendència dels barris perifèrics (més rics) a independitzar-se de la ciutat gran i formar els seus municipis. Això estalvia molts impostos que anirien a serveis pel "downtown", que és més pobre.

j. ha dit...

Què us sembla si declarem la independència de Catalunya de Sarrià cap amunt i els espanyols que es quedin del Baix Llobregat cap avall.
I encabat tornem a col.locar el granet oriiginal a Major de Sarrià.

Miquel Saumell ha dit...

Una de les coses bones dels blogs és que sovint sorgeixen idees originals i innovadores. Això d'amenaçar l'ajuntament amb la independència del barri potser seria més efectiu que estar trenta anys sense votar-los. Per pensar-hi.

Anònim ha dit...

yeezy shoes
goyard bags
bapesta
russell westbrook shoes
off white outlet
nike sb dunks
chrome hearts outlet
bape outlet
kyrie irving shoes
bape