.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 20 d’abril del 2009

Patxi López, el lehendakari del PP

Març de 2009, les paraules del PSOE
En un acte electoral, Patxi López va manifestar: "He dit una i mil vegades que no buscarem acords amb un Partit Popular que l'únic que sap fer a Euskadi és antinacionalisme i antisocialisme". Ho va repetir més d’una vegada. No me’l vaig creure.

Març de 2009, les paraules del PP
Durant la mateixa campanya i prescindint de les repetides afirmacions de López en sentit contrari, el PP admetia sense amagar-se i com si fos la cosa més normal que donaria suport a López com a lehendakari. No vaig tenir cap dubte que el PP compliria la seva paraula.

Abril de 2009, els fets
El PSOE anuncia que Patxi López serà elegit lehendakari gràcies, precisament, als imprescindibles vots de l'antinacionalista i antisocialista Partit Popular.

Conclusions. N’hi veig com a mínim tres.
1.- que els ara socis a Euskadi han confirmat per la via dels fets que el nacionalisme espanyol, que ells anomenen razón de estado, segueix estant per sobre de qualsevol altra consideració personal, política o ideològica. No ho valoro, només ho constato.
2.- que al març Patxi López va mentir descaradament. No només ho constato sinó que ho valoro de l’única manera que es pot valorar, és a dir, molt negativament. I després encara es queixen si els diem a la cara que són uns mentiders!
3.- que almenys en aquest episodi concret el PP està demostrant ser molt més de fiar que el PSOE. Van dir el què farien i faran exactament allò que en campanya van dir que farien. Chapeau! De moment ja tenen emparaulat el lehendakari que volien.

2 comentaris:

Maurici ha dit...

Això si ho té el PP. a un no li agradarà però t'ho diu a la cara, és per tant una virtut.
Això si ho té el PSOE menteixen com ningú, per tant arriben al mateix lloc que el PP però perdent la vergonya si és que l'han tingut algun dia

Miquel Saumell ha dit...

Molt ben resumit, Saltenc.