.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 8 d’abril del 2009

Festa flamenca subvencionada al Fòrum

L’altra dia des del partit socialista se’ns invitava a no criticar la Feria de Abril de Catalunya. Ho entenc. Pels socialistes aquest esdeveniment és un dels grans actes propagandístics de l’any. Ells saben perfectament que, per entendre’ns, el gruix de la seva clientela balla més sevillanes que sardanes, i aquí es busca el rendiment electoral per davant de tot. De fet, ara que ho penso, em sembla que de sardanes ja no en balla quasi ningú. Intueixo que al demanar que no es critiqui la feria és perquè els socialistes són molt conscients que hi ha motius de sobra per criticar-la. Diuen que més de 220.000 motius només en diner públic directe, originari en la seva totalitat d’administracions públiques sota estricte control socialista. Vull per tant aclarir que la meva crítica no és a la feria com a tal sinó al seu finançament públic.

Prometo solemnement que deixaré de criticar el finançament d’aquest sarau el dia que no l’hagi de pagar jo. És així de senzill: si ho pago jo tinc tot el dret a criticar-ho; el dia que s’ho paguin ells deixaré de fer-ho. Em sembla un plantejament més que raonable. Ara els socialistes tenen pràcticament el monopoli de la despesa pública: ajuntaments, diputació i Generalitat. Però qualsevol persona amb dos dits de front sap que des de les administracions públiques no s’hauria de posar un duro a la feria mentre hi hagin coses més urgents sense resoldre. Quan hi ha manca de recursos el polític ha de decidir què es paga i què no es paga amb el diner públic. Mentre la prioritat sigui la festa flamenca i no les persones grans amb dificultats de tota mena, l’ensenyament i la sanitat amb totes les seves endèmiques mancances, les infrastructures necessàries sempre pendents, etc. jo no m’estaré de criticar que haguem de pagar la festa flamenca d’uns quants en detriment d’unes despeses públiques molt més necessàries i urgents pel conjunt de la nostra societat.

9 comentaris:

Miquel ha dit...

Hi havia dies que se'm feia complicat entendre la tendència espanyolista del PP. Com pot ser que siguin tant dolents per al seu propi país? Avui, però, després de tenir-lo guardat a l'ordinador durant una temporada, he trobat temps per llegir-me a fons l'estudi electoralista del PSC del 2007 (aquest arxiu PDF molt famós que circula per varies webs). La veritats és que les conclusions són molt reveladores i no mextranya gens que no potenciïn la nostra cultura ni la nostra llengua.

Anònim ha dit...

Per sort, jo no pago la "feria", però també la critico.

Unknown ha dit...

Criticant la festa i les seves subvencions (que ho subvencioni la Junta... que em sembla que ja ho fa en part). No oblidem una cosa, any rere any CiU, el PP i el PSC, els tres partits, tenen "stand" propi a la fira. Us sorprendrieu de quin és el partit que hi dedica més esforços a atreure gent (globus, etc)...Quant a la potenciació de l'idioma català per part del PSC, que jo sàpigui ni és responsable de cultura, ni de mitjans de comunicació, ni dels mitjans de promoció exterior.
Dit això, on sí ha governat més temps allà on visc, a l'Ajuntament de Barcelona, en Mascarell no era precisament un tipus gaire procliu a omplir d'espanyolisme l'ICUB, si vols repassem una per una les polítiques culturals dels darrers anys.

Anònim ha dit...

I PER TORNA,"LA FERIA DE ABRIL LATINA"...QUE TAMBE LA PAGUEM NOSALTRES.
JUGANT AMB BCN.

Aleix ha dit...

Però com poden pensar els socialistes que nosaltres, homes i dones de seny i rauxa atenuada, gosaríem criticar la "feria", aquesta comunió de gent que incita a beure amb moderació, que convida a la tertúlia calmada i serena entre amics, que enalteix les arrels d'aquesta terra nostrada, que fa més gran l'esperit d'aquells qui l'han aixecada (la terra, no la columna), d'aquells qui prediquen bondats del lloc d'acollida i que, per sorpresa, sempre ho fan en un català que el mateix Fabra envejaria. Com, davant de tot això, gosaríem criticar la Feria?

Vida quotidiana ha dit...

El tema és molt més senzill: oi que a mi no em paga l'Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació, Generalitat... el convit del casament o la comunió del meu fill? Doncs això és exactament el mateix, ja que està concebut com a negoci privat. De fet, haurien de pagar una taxa per l'espai que ocupen, de la mateixa manera que la resta de firaires, quiosquers, castanyeres, etc han d'abonar religiosament a la corporació municipal.

Miquel Saumell ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris.

Miquel, només potencien allò que pensen que els donarà vots.

Martí, sort que tens, però segur que a USA pagues altres coses que tampoc t'agraden.

Andreu, vull creure que els stands que dius se'ls paguen ells no? O potser també es paguen amb diner públic? Sobre el repartiment de responsabilitats jo ho veig una mica diferent. El PSC és el responsable màxim de tot, que per alguna cosa lidera el govern. No tinc cap dubte que si Montilla no estigués d'acord en finançar-ho s'ho haurien de pagar tot ells.

Jugant amb bcn, m'agrada saber a qui responc quan responc, i en el teu cas no ho sé.

Aleix, no tinc paraules...

David, la taxa municipal que dius que haurien de pagar i molt previsiblement no paguen s'hauria de comptabilitzar com a pagament en espècies, però molt em temo que no ho fan.

Josep (sl) ha dit...

En un gol clavat a ERC qui controla política lingüística és el PSC.

Anònim ha dit...

SOC, UNA XAFARDERA DE LA HISTORIA DE BARCELONA, SENSA "CARNE" NI MILITANCIA, PERO AIXO SI, FOLLA PER CATALUNYA. HAN POTS TROBAR A JUGANTAMBBARCELONA.BLOGSPOT.COM.