.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 17 de desembre del 2013

Girauta, aclareixi’s!

Joan Carles Girauta, advocat, escriptor, periodista i tertulià de El gato al agua (un dels programes de televisió on més mentides he escoltat), no para de proclamar pels platós de televisió i estudis de ràdio que votarà “no” en el referèndum sobre la independència de Catalunya. També ho escriu sovint i, molt recentment, ha publicat un llibre amb aquest títol: “Votaré NO”. Res a dir, és una posició tan democràtica i respectable com la dels que optaran pel “sí”.

Ara bé, simultàniament, Girauta, via Ciudadanos i Movimiento Ciudadano, treballa per tal que aquest referèndum no es pugui celebrar mai. I això, impedir que es voti, ja no és tan respectable. Fins i tot hi ha qui ho considera molt lleig i profundament antidemocràtic. Sense oblidar una pura obvietat: col·laborar amb aquesta campanya antidemocràtica resulta una mica contradictori amb la seva afirmació que votarà “no”.

Trampeta? Cinisme? Burleta? No ho sé, no vull fer pas un judici d’intencions. Es pot entendre que Girauta vulgui vendre el seu llibre, però és poc presentable jugar a les dues cartes alhora. No es pot jugar a proclamar que es votarà “no” i, alhora, treballar per impedir que es voti. Les coses clares, i la xocolata espessa. Girauta, aclareixi’s!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jugar a dos bandes sembla ser un esport nacional...

Jordi ha dit...

Entra dins la hipocresia d'aquesta gent. Per a ells és normal.

Miquel Saumell ha dit...

pons007 i Jordi,
Exacte. Gràcies.