.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 6 d’agost del 2015

Decebedora enquesta del CIS

Ahir es va fer pública l’enquesta del CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) sobre les perspectives electorals per a les properes eleccions generals espanyoles previstes per finals d’any. El resum molt resumit és que els partits que tenen acreditats més casos de corrupció, PP i PSOE, pugen, i ho fan en detriment dels nouvinguts a la política espanyola que aspiren a substituir-los, Podemos i Ciudadanos, que baixen en les seves perspectives electorals. Resulta sorprenent constatar que l’elector no sembla gens disposat a castigar políticament el robatori i la corrupció política, i això ens dóna la mesura del seu baix perfil moral. Hi ha qui sembla molt predisposat a castigar els polítics que volen posar urnes per resoldre democràticament els problemes que només es poden resoldre mitjançant les urnes. Són els mateixos que no semblen gens predisposats a castigar electoralment a aquells que pensant només en les seves butxaques particulars decideixen tirar pel dret mitjançant el robatori generalitzat de diner públic. El sistema està podrit, però el més greu és que sovint l’elector actua de còmplice d'un sistema podrit. Decebedor.

3 comentaris:

Galderich ha dit...

El que és decebedor és que el CIS encara parli de CiU a les enquestes... i que faci unes enquestes que no se les creuen ni ells! Posar que C's perd embranzida és no toca de peus a terra.

Per cert, UPyD encara treu un 1,3%?

Oliva ha dit...

VAL MES BOIG CONEGUT...?

Miquel Saumell ha dit...

L'enquesta definitiva... d'aquí a un mes ;-)