.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 20 d’agost del 2015

Franco Rabell i l’independentisme

Foto: eldiario.es

És molt recomanable llegir l’entrevista amb Franco Rabell que surt publicada avui a Vilaweb. Si encara en teniu, sortireu immediatament de dubtes. Franco Rabell ni és independentista ni ho ha sigut mai, i té tot el sentit que un personatge amb un perfil polític com el seu encapçali una llista unionista d’esquerres. Els seus tutors, els d’Iniciativa que paguen la festa —mitjançant uns crèdits que ja veurem si poden tornar— i els Podemos que hi posen el màrqueting i quatre idees, sempre miren en primer lloc cap a Espanya i els interessos espanyols; per a ells, les reivindicacions polítiques de Catalunya són poca cosa més que una nosa amb la que Espanya ha de conviure. És la conllevancia, que deia Ortega y Gasset fa vuit dècades. Els tutors de Franco Rabell no haurien permès mai que un independentista encapçalés la seva llista. Tenen tot el dret a ser unionistes, faltaria més, però és deshonest que membres d’aquesta candidatura electoral segueixin marejant la perdiu amb aquest tema, mirant d’enredar persones que no estan massa al cas. El 27S hi ha dues clares opcions independentistes. Una és políticament transversal i l’altra és clarament d’esquerres, però cap d’aquestes llistes és la de Franco Rabell, tot i que algun independentista despistat potser l’acabarà votant. Tothom té dret a equivocar-se.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

No tinc gaire percepció sobre els polítics, tan sofistes alguns, però tampoc em calia. Vaig escoltar, ja fa dies, uns minuts a Rabell i el llautó li va brillar com si fos or. Per cert, per què deu amagar el seu primer cognom? Tu, amb molt rigor els fas constar tots dos.
Salutacions!

Oliva ha dit...

DON JOSE LUIS FRANCO RABELL.ES HOME DE PARTIT,EL "COMISARIO"PARLA I ELL FA EL LLORO....
TORNAR PRESTAMS?....AIXI LI VA ANAR A CATALUNYA CAIXA.

Miquel Saumell ha dit...

Gloria,
Amaga el primer cognom, com aquell altre cap de llista que es diu García i es fa dir Albiol ;-)

Oliva,
El 27S a les 8 del vespre sabrem molt més...