.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 8 de gener del 2016

Els reis republicans de Sarrià

El dictador Franco utilitzava el futbol per tenir entretinguts els espanyols; mentre discutien de futbol no criticaven el seu règim i es passava de puntetes sobre els temes importants. A Sarrià, aquest any, hem tingut uns reis que semblaven inspirats en aquelles pràctiques de la dictadura, que a molts ens provoquen vergonya aliena. Així, el rei blanc, en comptes de dirigir-se als nens, grans protagonistes de la festa, es va dedicar a fer públiques les seves frustracions republicanes mitjançant un discurs antiborbònic del tot inoportú. Què pretenia tapar el rei blanc amb la seva sortida de to?

Amb la nova esquerra barcelonesa l’alcaldessa, sense disfressar, va pujar a la carrossa del rei blanc, intentant acaparar un protagonisme que aquell dia no li pertocava. Mentrestant, el conseller del nostre districte, disfressat de rei blanc, deixava constància pública de les seves frustracions polítiques. Al marge de la coincidència o no que els sarrianencs poguessin tenir amb aquell discurs, un tema en el qual avui no toca entrar-hi, ningú amb dos dits de front pot defensar que el lloc, el dia i el personatge eren els més adequats per criticar els reis que viuen a Madrid (Espanya).

Hi ha reis que no rumien gaire, i quan obren la boca per fer política barata són incapaços de tenir en compte el públic al qual s’adrecen —nens petits en aquest cas— i ignoren allò que s’espera d’ells en una diada tan senyalada. I encara que aquest és un tema menor sense massa importància, penso que calia deixar-ne constància. Esperem que en edicions futures els organitzadors de la cavalcada tinguin present que als reis se’ls ha d’exigir la mínima dosi de sentit comú que aquest any molts sarrianencs hem trobat a faltar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això no és pas una errada, això és la constatació del que per aquests personatges significa la política, potser no buscaran beneficis pecuniari ( ja ho veurem) però només els mou l'egolatria i la vanitat, si en un esdeveniment, en teoria tant fàcil i tant poc complex, ja fan això, algú pot creure que son capaços de tirar endavant una ciutat com Barcelona? jo crec que no, només saben fer populisme, quan se'ls hi acabi la guardiola, ( feta pels seus enemics, ja que per ells no n'hi han adversaris si no enemics) la cula serà de tothom menys seva

Eliseu

Oliva ha dit...

...QUI VA SER EL "LLEST",QUE VA DIR QUE ASA COLAU NO VALIA PER ACTRIU?

Miquel Saumell ha dit...

Eliseu,
Gràcies, t'ho compro casi tot, però ja m'agradaria equivocar-me, ja!

Oliva,
Es diu Ada, no Asa; mirem de mantenir un to educat, que si no perdo oients ;-)