.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 14 d’octubre del 2024

L'error o la mala fe de banalitzar el feixisme

Hi ha una certa esquerra que a l'altra banda del seu món ideològic ideal només hi veu feixisme per tot arreu i tothora. I ho diuen en veu alta, sense posar-se vermells. I com més a l'esquerra, més cauen en aquest error. Si no penses com jo, ets un feixista. Si no defenses el meu model de societat, ets un feixista. Ho proclamen contínuament als quatre vents, i es queden tan amples. Però si segons aquests il·luminats tot és feixisme, estem llevant importància a la perversitat del veritable feixisme, sigui de dretes o sigui d'esquerres (que també existeix), ja que llavors el feixisme queda desdibuixat. Sóc molt conscient que, dissortadament, demanar mesura als partidaris del pensament únic és una pèrdua de temps. Però tot i això, queda dit.