.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 5 de desembre del 2008

Fent currículum

La poca-soltada de la setmana podria ser aquesta: ¿Por qué hay tanto tonto de los cojones que todavía vota a la derecha? (Pedro Castro, 1.12.2008). La frase és textual i l’he posat en español vernáculo, tal qual la va deixar anar en Castro, per tal d’evitar que algú em pugui dir que he fet interessadament una mala traducció d’aquesta interessant deposició castrista que constitueix tota una aportació a la ciència política.

En Castro no és pas un qualsevol, és un senyor amb currículum. Per exemple, és l’alcalde de Getafe, una població propera a Madrid. Poca broma, no estem parlant de cap poblet, Getafe té actualment 158.363 habitants, és a dir, té més població que moltes capitals de província d’Espanya.

Però no s’acaba aquí el currículum de Castro. També és el president de la Federación Española de Municipios y Provincias, una associació que tampoc és moco de pavo. Aquests senyors de la federación solen escollir bé a la persona que els representa. Els col·legues d’en Castro es deuen sentir orgullosos del seu president quan el senten pontificar políticament amb aquesta seguretat que només tenen uns pocs escollits.

Pedro Castro, que per cert milita al PSOE, podrà ara afegir al seu currículum que també és un poca-solta. Com deia fa anys el futbolista Carles Reixach, "tot té sortida". El que no em va quedar clar és si Castro parlava en nom propi, com a militant socialista, con alcalde, com a president de la FEMP o com a un simple poca-solta que passava per allà.

8 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Miquel,
jo penso que ell tampoc no té clar sota quin epígraf personal parla perquè si ho tingués no hagués fet aquestes barroeres manifestacions que només indiquen que la qualitat de determinats personatges de la "res politica" semblen sortits de les pelis del "destape" més caspòs..
una abraçada

Anònim ha dit...

No en tinc cap dubte, el Sr. Castro parlava com a Alcalde de Getafe i President dels alcaldes dels municipis espanyols. O et penses que el que diu un altre Sr. Castro que no té aquests càrrecs se'l escolta algú o els mitjans publiquen les bajanades que surten de la seva boca?

Al meu entendre quan un personatge públic diu que parla a títol particular està enganyant-se/enganyant a qui l'escolta, doncs a títol personal no "interessa" el que diu ningú. "Interessa" el que es diu en funció de qui ho diu.

Anònim ha dit...

Aquest deu ser cosí d'en Fidel i en Raúl, de Cuba. Jo l'hi respodria que hi ha "mucho tonto" que no li agrada que Espanya tingui les pitjors xifres d'atur de tot Europa.

Artur ha dit...

El sistema de partits, la partitocràcia, afavoreix que els mediocres, els poca-soltes, arribin molt lluny. És ben bé com els àrbitres de futbol: cal ser molt dolent per a arribar a primera divisió.

De currículums curiosos en trobarem molts: per començar el de la ministra de la Igualtat (pràctiques bancàries, presidenta de l'Institut de Divulgació del Flamenco i, finalment, el ministeri). Dins d'ERC també m'han deixat garratibat els historials de competències dels seus representants. La paraula més repetida és "tenen estudis"...

I volem ser competitius? El tant criticat Bush anomena Secretària d'Estat a la Condolezza Rice, número 1 mundial en política internacional (catedràtica de ciències polítiques amb un currículum impressionant). Aquí els nomenaments es centren en mediocritats còsmiques que no tenen ni tan sols els requisits mínims per a treballar de repartidors de pizzes.

Anònim ha dit...

Home, francament, si per fer els desastres que han fet els EUA al món durant els darrers anys cal tenir un currículum tan impressionant i una preparació tan bona com la de la senyora Rice, francament, potser m'estimo més el Castro. Que jo sàpiga, el Castro no és responsable de cap mort.

Anònim ha dit...

Doncs investiga una mica més, Luis.

Anònim ha dit...

Coi, jo parlava del Pedro Castro, no del Fidel Castro. En aquests comentaris, fins ara, em penso que tothom parlava del mateix Pedro Castro, ets tu qui ha "introduït" la distracció del Fidel en el teu comentari anterior.

I insisteixo: "si per fer els desastres que han fet els EUA al món durant els darrers anys cal tenir un currículum tan impressionant i una preparació tan bona com la de la senyora Rice, francament, potser m'estimo més PEDRO Castro. Que jo sàpiga, PEDRO Castro no és responsable de cap mort."

Miquel Saumell ha dit...

Us estic molt agraït pels vostres comentaris que, sense cap mena de dubte, contribueixen a enriquir aquest blog. Potser algun dia em demanareu una part dels drets d’autor, per la part que us toca...