.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 9 de juliol del 2010

No falla: qui paga, mana

Dèiem ahir que encara que formalment Òmnium Cultural és una entitat privada, en una bona mesura viu de les subvencions públiques, que representen una bona part dels seus ingressos. És a dir, tal com dèiem l’altre dia, Òmnium forma part de la societat subvencionada, amb tot el que això representa de positiu i de negatiu.

Ara mateix a ningú se li escapa que dir subvenció pública a Catalunya significa que són uns diners que majoritàriament gestionen els socialistes. Parlant en plata això vol dir que qui ha guanyat la partida són els socialistes, i qui ha fet un trist paperot ha estat la junta directiva d’Òmnium; el seu no nos moverán ha durat exactament tres dies.

Montilla anirà al davant de la manifestació de demà amb la senyera, però deixant de banda el lema pactat, exactament tal com ell volia. No falla, qui paga, mana, encara que pagui amb els nostres diners. Tots han fet el ridícul, i des de la nostra manifesta feblesa fer el ridícul és una de les poques coses que no ens podem permetre.

Això sí, molta sort a tots els que demà decidiu anar a la manifestació. Espero sincerament que en sortiu convençuts que ha estat un èxit.

6 comentaris:

Jaume ha dit...

Doncs depen de com es miri. Els sociates no volien el lema i ara el tenen per duplicat.
Jo sóc soci d'Òmnium i és cert que està subvencionat. Només cal veure els balanços que envien cada any.
La millor manera de combatre la societat subvencionada és que la societat en prengui la inciativa i ara per ara una associació com Òmnium (com moltes altres!) no pot sobreviure amb el que paguen els socis. Potser podires posar-hi el teu granet de sorra i fer-te'n soci.
:-)

Miquel Saumell ha dit...

Jaume,
Gràcies pel consell!
:-)

Aleix ha dit...

Aquí no ha perdut ningú, encara. Però Catalunya pot perdre-hi molt si ens centrem únicament en polèmiques absurdes per un encapçalament. Trobo prou encertada la fórmula final: el lema per duplicat (i no tallat) portat per la ciutadania catalana, en segona línia la senyera, símbol de catalanitat, bandera de país; immediatament després representants màxims de les dues institucions catalanes, Parlament i Generalitat, i en tercer lloc la marxa ciutadana que posa tothom al mateix nivell, sense rangs, ja siguin polítics, organitzadors, plataformes, gent anònima, etc.

Anònim ha dit...

A la manifestació s'hi ha d'anar. Aquesta actitud del govern encara ens ha d'esperonar més a anar-hi i amb proclames independentistes clares. Hem de fer sentir la nostra veu!

Dani ha dit...

Miquel, estava a punt de pensar que tenies raó i t'haig de dir que ahir et vas perdre un dia històric. Millor impossible.
La capçalera amb els polítics va quedar engolida per un poble a crits d'independència. Els socialistes van escapar a mitja manifestació. Quan la megafonia deia que es desallotgés el passeig de Gràcia la gent cridava "La capçalera sóm el poble"... Inoblidable. Ho recordaré sempre...

Miquel Saumell ha dit...

Aleix,
Trobo molt encertat el teu comentari i a més a més, a la pràctica, aquell acord va quedar en un no res.

Albert,
La manifestació d’ahir anava contra qui anava però ara són els polítics catalans els que n’haurien de prendre molt bona nota. Ara són ells els que han de reaccionar, a Madrid només diuen que ja escamparà i... espero que no tinguin raó.

Dani,
Em quedo amb "la capçalera som el poble" com a perfectament representatiu del que va passar ahir.