.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 13 de juliol del 2022

Refugis climàtics

A l'estiu, l'Ajuntament de Barcelona promociona molt allò que ells denominen refugis climàtics, i tant des dels despatxos de la plaça de Sant Jaume com des dels districtes barcelonins aconsellen a la població que els utilitzin. Però els dirigents municipals inclouen en la categoria de refugis climàtics una ombra en un jardí o parc públic. Ara bé, si ens centrem en la ciutat de Barcelona o en qualsevol altra indret que tingui un elevat grau d'humitat com el nostre, només un entorn amb aire condicionat pot ser considerat un refugi climàtic efectiu. El millor refugi climàtic és l'aire condicionat que trobem a les cases, als cotxes, als despatxos i als centres comercials. Tenint en compte que a Barcelona el principal problema meteorològic de l'estiu no és la temperatura sinó un alt grau d'humitat ambiental, és poc adequat considerar que una ombra sigui un refugi climàtic. Aclariment: no em dedico al negoci dels aires condicionats.