.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 30 de novembre del 2012

Partits extraparlamentaris i resultats de Sarrià

A banda de les set candidatures que han obtingut representació parlamentària, en aquestes eleccions s’han presentat onze llistes més que no han entrat al Parlament. Comentarem els resultats de quatre d’aquests partits extraparlamentaris.

Abans, però, un incís. En les eleccions de 2010 també van ser set les candidatures que van obtenir escons, mentre que les extraparlamentàries van ser més de trenta, és a dir, tres vegades més que diumenge. Suposo que un dels motius que justifica la dràstica reducció de l’oferta electoral ha sigut l’exigència dels avals que en aquestes eleccions es demanaven als partits per tal de poder-hi participar.

PxC. És el xiringuito racista de l’Anglada, i han tret uns resultats molt pitjors que els de fa dos anys ja que, tot i el sensible augment de la participació, han perdut un vint per cent dels vots obtinguts el 2010. Personalment ho considero una bona notícia pel país.

Si. Han perdut més de la meitat dels vots obtinguts fa dos anys. Causes: per una banda, aquesta vegada no tenien el ganxo de Laporta. Per l’altra, el discurs del cap de llista, López Tena, tot i compartir-ne el fons, ha sigut massa agressiu en les formes i, sovint, fins i tot un xic mal educat. I això, en general, a l’electorat català no li agrada. Un fracàs en tota regla i, al meu entendre, ben merescut.

Eb. Han augmentat el numero de vots en un cinquanta per cent, que aviat està dit. Llàstima que la seva manca de recursos no els permeti donar-se a conèixer en més àmbits, perquè l’idea de deixar escons sense ocupar que representin el vot en blanc és molt bona. De moment ja hi ha dos ajuntaments amb regidories sense ocupar, i és d’esperar, jo almenys n’estaria encantat, que amb el temps veurem escons buits al Parlament.

UPyD. Els rosadíez saben perfectament que, defensant pràcticament les mateixes idees que els ciudadanos, no té cap sentit presentar-se per separat. En fi, per ells va el pollastre.

Al Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha guanyat CiU, com sempre, aquesta vegada amb el 45% dels vots. A continuació el PP, amb el 20%, i en tercer lloc els ciudadanos, amb gairebé el 10%. El 25% restant se l’han repartit, com a bons germans, la resta de partits.

3 comentaris:

Galderich ha dit...

PxC: Totalment d'acord i molt positiu que baixi puntuacions. Malgrat tot, en unes eleccions en les que tothom s'hi jugava alguna cosa és normal que els votants es deixin de mandangues. Me n'alegro dels resultats encara que encara els trobo massa alts...

SI: Discurs agressiu i messiànic. Un Messies (veure el mal perdre encara és pitjor) amb pocs vots a la que bada ja ha rebut del tot. En Mas ja n'après nota...

Eb: Agrupació politica necessària que comportaria una reforma necessària de la llei electoral...

UPyD: Coherents en ells mateixos perquè no creuen que un partit estatal com ells hagi de tenir una sucursal que no controlen en una Región de Espana.
Perfecte i a veure si augmnten de vots perquè això voldrà dir que els treu de C's. Me n'alegro també del seu fracàs perquè van amb un aire de puresa que atufa...

Jordi ha dit...

SI va recollir molts vots de gent que habitualment votava altres partits independentistes pensant que podria funcionar un partit per agrupar però no va poder ser. No es pot estar contra tothom. I és una llàstima perquè en Lopez de Tena deixa KO als submissionistes en qualsevol debat. La veritat és que el discurs és bo però no les formes.

El cas d'UPiD és espectacular. A les eleccions al Parlament i Senat espanyols no van voler saber res de C's perquè eren catalans bàsicament. Només són un partit més que defensa el pensament espanyol únic i que si algun dia arriben al govern sabran treure'n profit (per a ells és clar).

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
Em sembla que t'hauré de fitxar com a comentarista suplent del radar quan jo sigui de viatge. Trobo que ho fas molt bé, i això malgrat les evidents discrepàncies ideològiques que tu i jo tenim, el que encara té més mèrit ;-)

Jordi,
D'acord, tot i que parlant del notari López Tena una cosa és "deixar KO als submissionistes" i l'altre és convèncer el potencial votant. Lo primer ho ha fet bastant bé però lo segon molt malament, i la cirereta del pastís ha estat portar com a número dos una nul·litat política com l’Uriel. I així els hi ha anat.