.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 30 d’abril del 2014

Poden acabar prohibint el català?

No s’ha d’excloure que avui també hi haurà qui pensi que exagero però, tal com van les coses, seria irresponsable negar la possibilitat que a Catalunya aviat tornéssim a trobar-nos amb advertències com aquesta. Quan es tracta de Catalunya i el català el Gobierno, el Partido Popular i els seus ideòlegs de la Faes van a totes. Últimament ja ni dissimulen. Alguns policies espanyols, per exemple, ja no s’amaguen d’insultar amb un catalanes de mierda i apallissar a qui porta una bandera que no els agrada alhora que, com si no les veiessin, passen de puntetes davant d’altres banderes que ens recorden els temps foscos del nazisme. I el ministro? I els fiscals? I els jutges? Ni hi són ni se’ls espera.

Els catalans estem desemparats. Contínuament es perpetren des de Madrid lleis, decrets i reglaments que van clarament en contra de la llengua catalana, i cada dia està més clar que si la nostra llengua no la defensem nosaltres no ens la defensarà ningú. Constato de manera molt positiva, però, que molta gent que fins fa poc potser tenia dubtes sobre la conveniència d’una Catalunya independent ara té el convenciment que aquesta és l’única sortida digna que ens queda.

I posats a marxar, com més aviat ho fem, millor. Prèvia votació democràtica, és clar, però tenint molt clar que, si no hi ha una altra sortida, la democràcia ha de passar per davant de la legislació espanyola vigent, sobretot quan aquesta s’ha mostrat repetidament contraria als interessos de la majoria dels catalans. Tot i que la Constitución i les lleis recentralitzadores que se’n deriven no haurien de ser mai la gàbia dels catalans ni de ningú, cada dia som més els que ens sentim engabiats per un estat que, per no respectar, ja ni ens respecta la nostra llengua pròpia.

6 comentaris:

Oliva ha dit...

AIXO AIXO.."HABLEMOS EL IDIOMA DEL IMPERIO"... PERO TAN CLAR I CULTIVAT COM EL DE LA SRA.SAEZ DE SABTANARUA.....NO SIGUEM BARBARS¡¡¡

Clidice ha dit...

El mal que fan a la seva pròpia llengua és immens. El castellà és la llengua de molts catalans, per origen i per les circumstàncies històriques. No hauríem, no haurien, de ficar-se en aquests temes. Però la realitat és que només veiem franquistes reciclats. I així, Espanya no té sortida possible. Ells mateixos neguen la major, els de dretes i els de les suposades esquerres. Adéu Espanya.

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
Això, "no seamos bárbaros" ;-)

Clidice,
Adéu com més aviat millor, sí, però hem de reconèixer que els espanyols, segurament sense ser-ne conscients, ens hauran ajudat molt.

Jordi ha dit...

A les xarxes socials (assumint que no són representatives) ja és normal trobar-se respostes d'aquest tipus a missatges en català.

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Si només fossin les xarxes socials rai!

truonghieunghia ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.