.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 9 de desembre del 2015

Trampes socialment acceptades

"Rufián va deixar la feina per cobrar de l'atur. El candidat d’ERC explica que ho va fer per dedicar-se a la política" (dels diaris). Bé, ell ho explica a tothom que li ho pregunta, mentre que altres també ho fan però no ho expliquen.

Tinc entès que, en aquest país, si deixes voluntàriament la feina no tens dret a cobrar de l’atur. Això no vol dir que feta la llei, feta la trampa, i moltes baixes voluntàries es presenten oficialment com acomiadaments, precisament per permetre que el treballador que deixa la feina tingui dret a la prestació de l’atur. En un país poc seriós com el nostre aquesta mena de trampes són bastant acceptades per la societat, però no per això deixen de ser trampes.

El candidat Rufián em cau bé, i penso que és un paio honest. Trobo original la seva manera de fer campanya, és a dir, que utilitzi normalment la llengua espanyola sent candidat d’un partit independentista català. Però dit això algú li hauria d’haver explicat que no es pot presumir d’una situació que, tot i ser molt estesa i bastant acceptada socialment, no deixa de ser un frau. Vull pensar que Rufián això ni s’ho havia plantejat.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Això diria ben poc del seu cervell. O molt demostrar, per si calgués, que aquest és un país on la trampa sempre és possible?. Aquesta declaració de Rufián fa que el pugui respectar.

Unknown ha dit...

Aquesta notícia ha estat desmentida per premsa i ràdio.

Miquel Saumell ha dit...

Gloria,

"Premsa i ràdio" és un terme molt ampli. Et reprodueixo la part de l'entrevista que la Vanguardia va fer a Rufián dimarts dia 8 (pàgina 21):

...
La Vanguardia: Ja té inoculat el virus de la política?

Gabriel Rufián: No ho concebo com una professió sinó com una cosa que cal fer en aquest moment.

LV: Però en viu.

GR: No, jo en aquests moments estic cobrant l'atur, vaig haver de deixar la feina per dedicar-me a això i he estat un mileurista precari, com la majoria dels joves de la meva generació.
...

No he llegit cap desmentiment, ni per part de Rufián ni de La Vanguardia.