.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 22 de febrer del 2016

Spain is different!

Al Regne Unit hi ha una clara divisió d’opinions sobre la conveniència o no de continuar formant part de la UE, i el pròxim dia 23 de juny es votarà democràticament, mitjançant un referèndum vinculant, la seva permanència a la UE o la seva sortida. Guanyarà l’opció que obtingui el cinquanta per cent més un dels vots emesos. No cal dir que una eventual sortida del Regne Unit de la UE comportaria conseqüències importants, tant al Regne Unit com a la resta de la UE. Però així funciona la democràcia, la decisió la prendran en exclusiva els britànics mitjançant urnes i paperetes.

Arribats a aquest punt ens podem fer una pregunta: en algun moment s’ha plantejat que la decisió de quedar-se o marxar de la UE s’hauria de votar a tot el territori de la UE i no només al Regne Unit? No he sentit cap demanda al respecte, tothom accepta que el que decideixin els britànics serà el que es farà.

A Catalunya també hi ha una clara divisió d’opinions sobre la conveniència o no de continuar formant part d’Espanya, i algun dia es votarà democràticament, mitjançant un referèndum vinculant, la nostra permanència o no a Espanya. Guanyarà l’opció que obtingui el cinquanta per cent més un dels vots emesos. No cal dir que una eventual sortida de Catalunya d’Espanya comportaria conseqüències importants, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya. Però així funciona la democràcia, la decisió la prendran en exclusiva els catalans mitjançant urnes i paperetes.

Ara ens podem fer la mateixa pregunta d’abans: en algun moment s’ha plantejat que la decisió de quedar-se o marxar d’Espanya s’hauria de votar a tot el territori espanyol i no només a Catalunya? Doncs sí, curiosament hi ha qui defensa que sobre aquest eventual divorci s’haurien de pronunciar les dues parts en conflicte. Spain is different!

7 comentaris:

luis ha dit...

Miquel, tens tota la rao. Spain is different! Així ens va. Un país de merda!

Oliva ha dit...

VOLGUDAMENT DIFERENTS,LA CULTURA DEL SOBRE-VIURE...ON VAN EN MITJA "PATRIA" SUB-VENCIONADA?.QUI PAGARA EL BEURE?.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
No, home, de merda, no. S'ha de ser respectuós amb els nostres veïns.

Oliva,
El beure sempre el pagarem nosaltres, els diners no cauen del cel ;-)

Clidice ha dit...

Potser val la pena esperar que tot el PP estigui a la presó, així el PSOE, no veient "enemic", potser veu l'oportunitat de diferenciar-se'n. Res, desbarro per distreure'm ;)

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Em sembla que sí ;-)

Unknown ha dit...

M'agrada el teu article en forma i fons. Hi ha una Espanya geganta que sembla discapacitada per entendre com funciona la democràcia. El seu sentit de propietat és clarament feudal i aquí ningú obra boca sense permís dels amos de Madrid i companyia.

Miquel Saumell ha dit...

Glòria,
Diria que com que ens consideren súbdits, és a dir, inferiors, difícilment ho entendran, i si no fem nosaltres la feina des de l'oest no ens la facilitaran.