.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 27 de desembre del 2016

L'audiència del missatge reial

No ens ha de sorprendre que, si més no a Catalunya, les audiències del missatge de Nadal del cap del govern espanyol, pronunciat per la boca interposada del seu cap d’estat, vagin a la baixa.

Agradi o no, el vuitanta per cent dels representants polítics dels catalans reclama la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. Això no és una opinió, això és una afirmació basada en dades objectives, i a les últimes eleccions catalanes i a la composició del Parlament em remeto.

Òbviament no tots els que reclamen poder votar són independentistes: hi ha qui exigeix el referèndum per votar a favor de la independència de Catalunya però també hi ha persones que el reclamen per votar-hi en contra. I al final s’acabarà votant, es comptaran els vots i guanyarà l’opció que tingui el suport de la meitat més un dels vots emesos. Així és com funciona la democràcia.

Doncs bé, tenint en compte aquesta realitat, que per Nadal et surti un senyor per la tele a renyar-te i amenaçar-te per pretendre resoldre el nostre problema per la via democràtica, no s’aguanta per enlloc. I, poca broma, no és un detall menor que el senyor del discurs nadalenc sigui el nét polític del dictador Franco. Per tant, que la conseqüència de tot plegat sigui que les audiències televisives vagin a la baixa té tot el sentit.

9 comentaris:

luis ha dit...

Miquel, paraules d'Artur Mas fa 4 dies. No volem el referèndum per guanyar i tirar pel dret, sinó per guanyar i asseure'ns a negociar amb l'Estat espanyol. Com et quedes? No saben ni el que volen. Tu confies en aquesta gent? Jo no.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Com que la perfecció no existeix s'ha d'optar amb quina colla es queda cadascú, i jo ja ho vaig decidir fa anys. M'estàs dient que el tripartit PPPSOEC's et dóna més confiança o potser no ho he entès bé?

luis ha dit...

Miquel, jo no he dit res sobre qui em dóna més confiança. No diguis el que no he dit. Simplement vull remarcar que els polítics catalans (sobiranistes) no saben el que volen. Al senyor Artur Mas la independència li dona igual. No confio en la gent que avui diu A, demà B i passat C. I que consti que en Madrid tampoc confio.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Una mica de rigor, si us plau. Confons una simple pregunta, la meva, amb una afirmació, i això és fer trampeta, aquí i a la Xina Popular.

Oliva ha dit...

QUE VOLS?...EL "TRONO" ELS TORONTOLLA I VESTIR A LA SEVA DONA LI DEU COSTAR UN "PASTON",I AIXO N'ES UNA FRIVOLITAT MEVA,EL PANIS ES EL PANIS,I AQUEST BORBONS N'HAN AJUPIT L'ESQUENA MAI...CAL FER BONDAT,I COMPLOURE ELS "MANAIES"DE TORN.

luis ha dit...

Miquel, perdona´m. Ara crec que no m´has entès bé. Però és igual.

Clidice ha dit...

No seré jo qui defensi el senyor Mas, res més lluny de la meva visió de la política nostrada, però és evident que, per a la independència, cal seure a negociar, fins i tot si es fa una DUI. O potser farem un #ahitepudras i no negociarem res? És absurd i ridícul. Hi ha deute extern, patrimoni, personal ... Si marxem -que espero que marxarem- cal tenir els números ben fets. Una altra cosa és si els convergents ho volen, però, pel que n'extrec del que diu el senyor Mas, res en fa dubtar-ho. Això sí, si el que parla és en Santi Vila ... bé, millor m'ho callo.

I aquest senyor rei està fent bo el toca-son de son pare, que ja és gros!

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
Si els espanyols, seguint els desitjos del dictador Franco, volen seguir tenint un rei hi tenen tot el dret, i no seré pas jo qui interfereixi en els seus afers interns. Ara bé, mentre aquesta festa també la paguem nosaltres tenim tot al dret a dir-hi la nostra, només faltaria.

Clidice,
Negociar s'haurà de negociar sempre, fins i tot quan Catalunya sigui ja un país independent, ja que al capdavall seguirem sent veïns. Suposant que els catalans vulguin ser independents, és clar. La meva fórmula: buscar sempre les millors relacions amb tots els veïns, francesos, andorrans i espanyols.

luis ha dit...

Negociar amb algú que no té ni la mes mínima intenció de negociar i només vol perdre el temps? Clidice i Miquel, no em feu riure. Qui encara parla de negociar i pactar després de mes de 5 anys és que no entén res. O potser encara parla d´arribar a pactes (Artur Mas) perquè sap que la independència és inviable o gairebé.