.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 30 de juny del 2017

Uns pobres arguments

(L’article original en versió paper es va publicar el 23 de juny de 2017 a la pàg. 6 del núm. 1.814 de La Veu de l'Anoia)

Parlem, per exemple, dels coneguts arguments de Millo que, com a encarregat per la metròpoli de vigilar la colònia del nord-est peninsular, fa uns papers políticament vergonyosos. Podem parlar també, per exemple, de Ros, el paer de Lleida, o de Balmón, l’alcalde de Cornellà, o de Garcia, aquell personatge impresentable que va ser alcalde de Badalona. Uns són del PP i uns altres són socialistes, però les actuacions de tots ells van sempre en el mateix sentit. De Ciudadanos no en puc posar cap exemple perquè la crossa del PP a Catalunya no té cap alcalde de color taronja.

No creuen en el divorci, i la España Una Grande y Libre és per a ells inamovible. Estan disposats a tot per imposar la seva tesi, també a boicotejar la voluntat majoritària dels catalans. Res a dir sobre els objectius unionistes, tenen tot el dret a defensar-los. No critico els objectius sinó els mètodes violents que utilitzen per assolir-los, en contra de la voluntat majoritària dels catalans. Violència no és només violència física. Violència és intentar frenar amb males arts les inversions a Catalunya. També és violència col·lapsar l’aeroport de Barcelona per no enviar-hi els policies necessaris per controlar els passaports dels viatgers. Violència és boicotejar rutes aèries transoceàniques. Violència és, també, no facilitar els documents d’identitat espanyols (passaport i DNI) a aquells catalans que els necessiten. Violència és menystenir i multar a qui es dirigeixi en català a un funcionari espanyol a Catalunya. La violència espanyola contra Catalunya té moltes facetes i diferents graus d’intensitat.

L’unionisme intenta allargar la seva agonia sabent que té les de perdre perquè es troba en minoria. Ara ens parlen d’enquestes misterioses, oblidant que en democràcia compten els resultats electorals, no les enquestes. Franco també feia enquestes i tampoc deixava votar, i els unionistes semblen haver-lo agafat com a model. Els últims resultats electorals ens diuen que hi ha un 39 per cent d’unionistes contra el 48 per cent d’independentistes; projectats en una lectura plebiscitària, es tradueix en el 45 per cent contra el 55. Així, els independentistes serien un vint per cent més que els unionistes. Aquests personatges, els Millo, Ros, Balmón, García i companyia tenen una metròpoli que els facilita tota mena d’instruments —també il·legals— per sotmetre els catalans. Al final, però, s’acabarà imposant el sentit comú, que diu que una llei no pot anar mai en contra de la voluntat majoritària d’un poble.

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Déu t'escolti.

luis ha dit...

Miquel, primer de tot un consell. Vigileu perque teniu enemics entre els vostres. Antonio Baños no deia el mateix que tu dels últims resultats electorals.
Voluntat majoritària d'un poble? No ho dubto, pero d'on ho treus? D'enquestes?
I les enquestes misterioses de les que parles quines son?

Miquel Saumell ha dit...

Glòria,
Hi compto.

Luis,
Gràcies pel consell, els consells sempre són d'agrair.
Voluntat majoritària, sí. Torna a llegir l'últim paràgraf de l'article.
Sobre les enquestes misterioses has de preguntar als que diuen que les tenen. Jo prefereixo basar-me en resultats electorals, no en enquestes.

luis ha dit...

De bon rotllo Miquel pero tinc 2 dubtes. En primer lloc parles de voluntat majoritària d'un poble. Perfecte. Jo nomes pregunto d'on ho treus? I en segon lloc parles d'enquestes misterioses. Ja em dirás qui les te per poder preguntar-li. Gràcies.

Oliva ha dit...

N'ES TRACTE DE LLEIS,ES TRACTE DE DRETS...I TENIM A CASA NOSTRE UNA COLLA DE "HELADILLES",SENSA MES OFICI QUE LA MAMELLA,DISPOSAT A LO QUE SIA PER SEGUIR SENSA AJUPIR L'ESQUENA.M'HAN DIT,GENT ENDOLLADA, QUE LAS DARRERES ENQUESTES PARLAN D'UN 51% DE "INDEPENS"I "SUBIENDO"...SERA VERITAT?,MES ENS VAL,O TORNAREM A EL IMPERI DELS NOUS CREIX.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Em tornes a preguntar EXACTAMENT les mateixes coses que ja em vas preguntar ahir. Ja te les vaig contestar. Creu-me, parla amb els dependentistes, potser et treuran de dubtes.

Oliva,
No especulo sobre enquestes, sempre manipulades ("cuinades" en diuen els experts). Només analitzo resultats electorals.

luis ha dit...

Miquel, et pregunto EXACTAMENT les mateixes coses perquè no em contestes. Si un lector del teu blog te dubtes del que dius, és normal que pregunti no? I el propietari del blog podria contestar però veig que no ho farà. Gràcies igualment.