.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 21 de juny del 2017

Criminalitzar-ho tot

Suposo que a hores d’ara ja poca gent té dubtes que la independència judicial i la separació de poders no són una realitat en un estat autoritari com el que encara —i esperem que ja per poc temps— ens aixopluga. Perquè ningú se m’enfadi utilitzo un terme amable —aixoplugar— per definir la relació actual entre l’autoritària metròpoli espanyola i la soferta colònia catalana.

Així, llegíem ahir al diari Ara que “El TSJC admet a tràmit la querella contra la consellera Borràs per la compra de les urnes”. En un nou episodi kafkià, aquesta vegada els estaments judicials espanyols, esperonats pel govern que els controla, interpreten que tal vegada aquestes urnes es podrien utilitzar per fer una votació que a parer seu seria il·legal.

Unir votació i il·legal en una mateixa frase, un oxímoron, per a uns funcionaris d’un estat autoritari seria presumptament delictiu i objecte de querella. És de suposar que des de la Generalitat hi ha algú que s’ocupa d’anar informant als organismes internacionals sobre la situació kafkiana que està patint la majoria de catalans que vol votar sobre el seu futur i ens hi posen tantes traves antidemocràtiques.

3 comentaris:

Clidice ha dit...

Considerar delicte la compra d'urnes, és un fet tan escandalós que no entenc com no han saltat de tota la Ñ en defensa de la consellera. Ah! que ells en compren i no passa res? Ah! és perquè som catalans que volem votar! Doncs potser algun organisme internacional hauria de fer-hi alguna cosa, altrament, la involució sembla imparable.

Oliva ha dit...

UN COP MES,CATALUNYA PUNTA DE LLANZA DE LA DEMOCRACIA...PERO SEREM CAPAÇOS DE DEFENSAR AQUESTES URNES AMB ELS NOSTRES COSSOS SI CAL?.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Tu que tens bons contactes amb el poder podries suggerir que a l'acte anunciat avui pel 4/7 hi haurien de convidar representants de països estrangers i d'institucions internacionals, com més millor, i premsa estrangera que ho expliqui. En els mesos que falten fins l'1/10 s'han de buscar complicitats a l'estranger (incloent també Espanya, és clar). Encara que costi s'ha de fer un últim esforç per internacionalitzar el conflicte.

Oliva,
Que cadascú actuï com li sembli millor i més efectiu per evitar que el procés acabi descarrilant com es busca insistentment des de Madrid.