.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 22 de setembre del 2008

Un nou domini d’internet “.bcn”? (1)

Aquest dies s’ha sabut que l’Ajuntament de Barcelona té unes gestions en marxa per intentar la creació del domini d’internet “.bcn”. Fins aquí la informació diguem-ne oficial. El que suposadament hi ha al darrera de tot això no és altra cosa que l’intent de fer desaparèixer el domini “.cat” que ara utilitzen les webs municipals de la ciutat. Accepto que fer aquesta afirmació potser constitueix un judici d’intencions sobre la voluntat de Hereu, Martí i Cía. Però s’ha de suposar que si el consistori ha tirat endavant aquestes gestions, amb tota la despesa que l’assumpte comporta, és amb la voluntat d’acabar utilitzant el nou domini. Evidentment el portaveu de l’ajuntament va desmentir tot seguit la intenció de canviar el domini però... què voleu que us digui, jo no me’l crec.

Per fer-ho més entenedor, es tractaria de substituir el domini “.cat” que ara utilitzen les webs municipals pel domini “.bcn” amb el que, nacionalment parlant, les nostres autoritats se sentirien més còmodes. Des d’aquest punt de vista ho trobo coherent. Cadascú té els interessos que té i no és cap secret que els del PSC són sempre subsidiaris dels de la seva casa central, el PSOE. Però el que no m’agrada és la despesa que aquest canvi ens comportarà als ciutadans.

No va constituir cap sorpresa que la proposta socialista rebés de seguida el suport incondicional del PP, un partit amb uns interessos polítics determinats que tothom coneix i que lògicament tampoc se sent gens còmode amb el “.cat”. Res a dir, pura coherència també per part del PP.

Els grups dels partits genuïnament catalans, és a dir aquells que no depenen de Madrid, van posar el crit al cel. Per raons igualment nacionalistes –però en el sentit oposat- CiU i ERC no volen renunciar a que el consistori segueixi utilitzant el domini “.cat” mentre no arribi la possibilitat d’utilitzar el “.ct”, un tema que, ara per ara i pel que sembla, va més aviat per llarg.

(Continuarà demà)

6 comentaris:

Unknown ha dit...

No li dones gaires voltes, una empresa d'imatge li va fer aquesta recomanació a l'ajuntament i l'estan estudiant. No ho fa per cap motiu ideològic, ho fan simplement, perquè consideren que actualment al món la imatge Barcelona ven més que la imatge Catalunya. De fet l'aplicarien a les empreses que ho demanessin. És una xorrada i un dispendi innecessari, però no va en detriment del cat perquè seguiran pagant el domini .cat i tothom que vulgui el podrà fer servir (de fet semblaria interessant que tothom accedís a les webs municipals a partir del domini cat enlloc del bcn).

Miquel Saumell ha dit...

Bon dia Andreu,
Més o menys això que dius és el mateix que va dir el portaveu del nostre molt estimat ajuntament però... jo no me'l crec.
Estic d'acord amb tu en que Barcelona ven més que Catalunya. Però no ho estic en que això del puntbcn es tracta d'una simple xorrada. En tot cas, si fos una xorrada com tu dius jo proposaria que se la pagués l'alcalde de la seva butxaca doncs els barcelonins se suposa que el tenim per fer coses útils i no per fer xorrades.
De totes maneres abans de continuar amb aquest debat potser ens hauríem d'esperar tots dos a veure què diu la segona part de l'article que està anunciada per demà. I és que jo ja la conec però tu encara no i no m’agradaria que se m’acusés de jugar amb avantatge.

Anònim ha dit...

Jo, de tu els demanaria la possibilitat de poder utilitzar el ".sar" de Sarria.
estic d'acord en que, tenint d'altres prioritats molt mes punyents, aqui ens els gastem en verdaderes "xorrades"

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Poca broma amb les coses de menjar però el domini ".sarria" crec que serà una realitat molt més aviat del que ens pensem. Demà en parlaré aquí mateix.

Artur ha dit...

Els dominis .cat desperten alguns mals de ventre entre alguns polítics i també en molts ciutadans, especialment els més recalcitrantment espanyols. No es pot descartar que polítics, com Joan Ferran, el de la crosta nacionalista, estiguin darrera pressionant per allò del "divide y vencerás".

Miquel Saumell ha dit...

Gràcies, Artur, i sí, no es pot pas descartar. Si ho féssim ens equivocaríem.