.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 7 d’agost del 2009

Posar en valor

Des de fa un temps observo que els polítics -i no només els polítics- posen en valor un munt de coses. No sé si ho fan amb la intenció de marejar-nos o és que simplement pretenen épater le bourgeois. Què vol dir posar en valor? No serà que el que fan és simplement valorar? Posar en valor semblaria un calc del francès metre en valeur. Si fos així, és necessari complicar el llenguatge amb expressions inventades que no aporten res al mot que es pretén substituir?

I ja que parlem de la classe política i posats a fer valoracions d’aquest sector tan privilegiat de la nostra societat, de vegades em pregunto per què alguns els critiquem tant. Parlo concretament per mi. Exagerem? N’hi ha per tant? Doncs sí. Jo crec que n’hi ha per tant i per més, i posats a buscar respostes concretes se m’acudeixen aquestes tres:

• Per enveja (segur que no és el meu cas)
• Perquè s’ho mereixen (segur que sí)
• Perquè per alabar-se ja s’ho fan ells solets (i tant!)

I arribats aquí, bon cap de setmana a tothom, també als polítics que llegueixen el radar!

6 comentaris:

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Està clar que no s'exagera criticant els polítics, al contrari. En la meva opinió, el que falta és més crítica valenta i reflexiva (com la que practiques al teu blog) i no tanta tonteria per esvalotar el galliner. Lamentablement, sóc escèptica sobre el fet que aquesta crítica tingui capacitat per fer canviar l'anomenada "classe política". Però fa la seva funció, i molt positiva, això és segur.

Miquel ha dit...

Perquè ja n'hi ha prou i la gent està farta de tan dèspota farsant.

Miquel Saumell ha dit...

Clara,
Suposo que ja hauràs observat que a mi també m'agrada esvalotar una mica el galliner, o les consciències...

Miquel,
Doncs a veure si a les properes eleccions ens hi fixem més a l’hora d’escollir la papereta.

Anònim ha dit...

Doncs jo ja n'estic cansat i crec que criticar ja no serveix per res, com ja fa temps ni cal fer pedagogia perquè ens entenguin. Ni ens escolten ni ens volen entendre. Cal fer-ne fora un bon grapat i posar-hi gent nova, que vulgui entrar en una política més neta, els que no han volgut, fins ara, entrar en la política dels aprofitats.

Miquel ha dit...

Doncs crec que han de canviar molt les coses per trobar paperetes que tinguin les "mans netes". Jo ja fa un temps que penso que la política catalana necessita una purga de dalt a baix i de dreta a esquerra. Per cert, ja t'he respòs sobre el títol del bloc! Gràcies!

Miquel Saumell ha dit...

Ramon i Miquel,
Gràcies.