.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 14 d’octubre del 2011

Carta oberta (*) a l’alcalde Trias

Sr. Alcalde de Barcelona,

Se suposa que les pàgines web municipals estan actualitzades. Vàrem consultar, doncs, la informació disponible sobre els horaris de visita del Monestir de Pedralbes, i a la pàgina web hi deia textualment el següent: "Horari de visita: De l'1 d’abril al 31 d’octubre: de dimarts a divendres de 10 a 17 h. Dissabtes de 10 a 19 h. Diumenges de 10 a 20 h."

Dissabte dia 1 ens presentem a la porta del monestir a quarts de cinc amb d’intenció de visitar-lo amb uns amics que han vingut expressament des del Baix Empordà (250 km. entre anada i tornada). El personal de l’entrada, un noi i una noia, no ens hi deixa accedir perquè ja estant tancant. Ens diuen que la visita s’acaba a les cinc, no a les set. Els hi expliquem el què diu la pàgina web oficial de l’ajuntament, i ens contesten que ja ho saben, que aquestes incidències passen sovint, però insisteixen que l’hora de tancar són les cinc. Afegeixen que la placa metàl·lica que hi ha a l’entrada també és errònia, però que ells no tenen autorització per tapar-la.

Fem una reclamació per escrit i marxem amb la cua entre les cames convençuts que algú ens ha enredat. No sabem del cert, però, si ens ha enredat el personal de l’entrada o és l’ajuntament qui enreda els potencials visitants difonent una informació falsa. Estic convençut que vostè, senyor Trias, ens ajudarà a sortir de dubtes.

Cordialment,

Miquel Saumell


(*) Aquesta carta, ara oberta, va ser enviada el dia 3 d’octubre a l’alcalde Trias. Fins al moment cap resposta, cap disculpa, ni un simple justificant de recepció. Res de res. És la coneguda política del que jo en dic silenci administratiu prepotent que, pel que sembla, ha estat adoptada també per l’alcalde Trias. Els seus antecessors a l’alcaldia feien exactament el mateix, i tot plegat resulta molt decebedor.

3 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Això, Miquel, deu ser el que anomenen "estar indignat". Jo fa molt de temps que ho estic, i la meva indignació, sense cap mena de dubte, ja no té color polític: abasta tota la paleta.

Bon cap de setmana, malgrat la política.

Miquel Saumell ha dit...

Ferran,
No sé si és degut a la meva queixa o no però el fet és que, ara mateix, la web municipal ja ha estat modificada, i almenys ja no enredaran a altres potencials visitants! Ara bé, a mi encara no m’han dit ni piu. Esperaré una mica més i, si cal, faré més “soroll”, i intentaré que aquest cop l’escolti l’alcalde. Aquest silenci és impresentable!

Ferran Porta ha dit...

Del tot d'acord amb tu, Miquel: el silenci administratiu és senzillament intolerable. Sóc dels guerrers, jo també; si no em responen, segur que reben un segon escrit meu. Ben fet, si tornes a picar a la seva porta. Fins que t'obrin, només faltaria.

Ah, i bravo pel canvi aconseguit al web!