.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 10 d’abril del 2013

L’alcalde Xavier Trias o una manera ben peculiar d’agrair el suport electoral dels sarrianencs

(Foto: Público)

Hi ha polítics que pensen que poden jugar impunement amb el seu electorat. Poder és clar que poden, però de vegades obliden que el joc pervers que practiquen amb els seus electors pot generar conseqüències negatives per a ells. L’article d’avui me l’ha inspirat un incompliment electoral de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias: el retorn del Monestir de Pedralbes a Sarrià, una promesa seva quan era a l’oposició. Ara l’alcalde s’està fent el desentès amb la seva promesa, i de vegades fins i tot sembla que se’n rigui dels sarrianencs. Diguem-ho alt i clar, la seva actuació en aquest assumpte sembla una presa de pèl. El retorn del Monestir de Pedralbes a Sarrià no deixa de ser un tema menor i, a més a més, no costaria ni un cèntim al contribuent. Però si els polítics no són capaços de resoldre els temes menors, què podem esperar de la seva gestió en els temes majors? Quin valor podem donar els ciutadans als compromisos i promeses dels candidats electorals? Quin valor té la paraula de Trias?

Si Trias no compleix la seva promesa (encara té dos anys per fer-ho) ni ell ni el seu partit no es mereixeran repetir mandat. Trias està en fals amb els sarrianencs, i ell ho sap. Quan era a l’oposició va fer una promesa molt clara, i ara que governa ens surt amb excuses de mal pagador. Potser Trias pensa que qui dia passa any empeny, i que els sarrianencs aviat es cansaran de reclamar el monestir. Però Trias s’equivoca. Si no resol aquest problema, el que fa dos anys va ser un clar suport electoral a les properes eleccions se li pot girar en contra. Perquè tan legítim és demanar el vot com demanar activament que no es votin opcions polítiques que han enganyat l’electorat. Molts sarrianencs se senten enganyats per l’alcalde Trias. Des de Sarrià seguirem insistint, i ho farem perquè tenim raó, cosa que Trias sap perfectament. Per això encara s’entén menys que la seva penosa actitud perjudiqui precisament el barri de Barcelona on més vots va recollir en les últimes eleccions. Trias té una manera ben peculiar d’agrair el suport electoral dels sarrianencs.

4 comentaris:

Galderich ha dit...

A més als de Les Corts se'ls en fot si Pedralbes és del seu barri o no. Segurament també deuen tenir clar que és de Sarrià. En fi, a vegades els polítics no hi ha qui els entengui...

Jordi ha dit...

No entenc el tema. A qui pertany actualment?

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
Almenys en aquest aspecte concret els polítics no han fet res més que enredar-nos a tots.

Jordi,
N'he parlat sovint, per exemple aquí:
http://elradardesarria.blogspot.com/2011/07/quan-ens-tornaran-pedralbes.html

Jordi ha dit...

Gràcies. Llegit. Quina ximpleria! Els districtes són part de l'Ajuntament i serveixen per gestionar més a prop, no per marcar diferències. La veritat és que la manera de pensar dels polítics em queda molt lluny.