.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 28 de maig del 2013

Assignatura de religió

El projecte de l’anomenada llei Wert preveu introduir a l’escola, com a matèria avaluable, l’assignatura de religió, i aquesta decisió està rebent crítiques de tot arreu. Però com que no he vist publicats enlloc els continguts de la nova assignatura m’haig de limitar a especular basant-me en les declaracions que fan uns i altres. Així, si es tractés d’impartir història de les religions jo hi estaria molt d’acord perquè, creences al marge, són uns coneixements culturals molt útils per saber moure’s pel món amb comoditat i sense fer el ridícul. Però si pretenen convertir la classe de religió en una mena de catequesi més o menys encoberta s’equivocaran de mig a mig, bàsicament perquè l’escola pública no és el lloc adequat per impartir catequesi, sigui de la religió que sigui. Però escoltant alguns membres de la Conferencia Episcopal tot indica que, dissortadament, pretenen anar per aquest camí, pel camí equivocat. Si acabés sent així, és a dir, si l’assignatura de religió a l’escola pública esdevingués una classe d’adoctrinament, tant els bisbes per pretendre imposar el seu model com el govern per acceptar-lo demostraran, una vegada més, que no saben en quins temps ni en quin país viuen.

5 comentaris:

Galderich ha dit...

El problema és que volen fer catequesi...

Jordi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi ha dit...

Quan jo anava a secundària la religió era obligatòria però hi havia un mestre, cura, que es preguntava si no seria millor fer el comunisme com a assignatura obligatòria donat que pensava que allò que s'obliga a estudiar s'acaba odiant. Bé, no es va parar a pensar que potser era ell el que feia odiar el que explicava, però pensar que els meus fills hagin d'estudiar aquell intent d'adoctrinament m'emprenya.

Totalment d'acord que es pugui ensenyar història de les religions dins d'una història del pensament però tots sabem cap a on aniran.

A més, personalment, crec que és un sistema de financiació d'aquests sectors

Clidice ha dit...

Considerant que l'església catòlica és una font inesgotable de creació d'ateus, no sé pas si fora dolent del tot, no ...

Bromes a banda, el retrocés econòmic, polític i ideològic d'aquest país, que ens retorna a temps de Ferran VII, resulta tràgic. Perquè còmic ja fa dies que no.

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
...i a Espanya tenen majoria per imposar-la.

Jordi,
Evidentment si el teu profe "pensava que allò que s'obliga a estudiar s'acaba odiant" estava equivocat. No es pot generalitzar.

Clidice,
Quina casualitat! Aquest matí he comprovat personalment que el carrer principal d'Igualada és precisament la Rambla de Ferran VII. ;-)