.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 8 d’abril del 2014

Avui a Madrid

Contràriament al que la majoria de la premsa ens vol fer creure no estic gens d’acord que avui a Madrid té lloc el debat polític més important de la legislatura. Avui a Madrid només hi haurà una sessió parlamentaria de pur tràmit, una sessió que, per altra banda, tothom sense excepció sap com acabarà, és a dir, amb el rebuig majoritari de la proposta que fa el Parlament de Catalunya. Però per que no sigui dit que a Madrid es tanquen en banda amb el no a tot tradicional potser, i dic potser perquè ni tan sols això és segur, hi haurà l’oferiment ambigu d’un caramel menor en forma d’una mica de peix al cove, però tothom sap que la realitat reivindicativa va per altres camins.

Per altra banda, els polítics espanyols contraris a que els catalans puguem expressar-nos a les urnes sobre si volem continuar depenent d’Espanya o ens convé més marxar, que són una gran majoria del Congreso de los Diputados, encara insisteixen amb la musiqueta que qui hauria d’anar avui a Madrid a defensar aquesta proposta és el president Mas, i que si no hi va és que no s’atreveix i que si naps i que si cols. Tenen el record d’Ibarretxe marxant de Madrid amb la cua entre les cames després de rebre la contundent negativa al seu pla polític per a Euskadi i ara voldrien repetir l’episodi amb Mas. Però estaran de pega, Mas no hi anirà.

Avui a Madrid no es decideix si la consulta catalana és legal o no ho és, i ni tan sols es decideix si es pot convocar. El que es decideix avui a Madrid és si la metròpoli una-grande-libre dóna permís a la colònia díscola del nord-est per que els catalans puguem decidir lliurement el nostre futur, i és evident que no el donarà, ni avui ni mai. Tan evident com que la consulta s’acabarà fent, no se sap encara en quin format però segur que es farà. I que segons quins siguin els resultats, el següent pas serà una declaració unilateral d’independència i, llavors sí, potser serà el moment de negociar els termes de la partició.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

En Rouco parla d'un ambient pre-guerracivilista i, és del tot evident, que l'ambient, i el llenguatge, de madriT és post-guerracivilista. O sigui que anem a fer el paperot que ens toca, tornem cap a casa com ja sabem, i seguim tirant milles. Que de can madriT no n'hem de treure res. Ara, si això ha de servir per la propaganda internacional -que no ho sé pas- benvingut sigui el numeret.

Salut :)

Oliva ha dit...

DE "MAADRIZ",TOTS SABEM QUE NO PODEM ESPERAR RES....MILLOR DIT,ESPEREM CARGARNOS DE RAONS....AIXI SI TENIM QUE DECLARAR L'INDEPENDENCIA UNILATERALMENT,EUROPA PODRE VALORAR EL FET AMB ALTRES ULLS.
.

Jordi ha dit...

És simplement una etapa més que cal fer. Això si, d'ara endavant ja a per totes.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Però fins i tot els que ho tenim clar comencem a estar una mica tips de tota aquesta comèdia.

Oliva,
De Madrid en podem esperar, i no és cosa menor, que amb les seves actituds ens ajudin a incrementar l'independentisme a Catalunya.

Jordi,
D'ara en endavant... molta paciència!