.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 11 d’abril del 2014

El punt de vista de Núria Espert

(Foto: La Vanguardia)

Hi ha persones que destaquen molt en alguna faceta de la seva vida, tenen una gran projecció pública i quan parlen, diguin el que diguin, la gent se les escolta amb atenció. Així, quan un gran esportista opina sobre economia la gent se l’escolta amb interès, com si també fos un gran expert en la matèria. Però no sempre una persona que destaqui en una activitat determinada té els suficients coneixements sobre altres assumptes que li permetin pontificar públicament sense córrer el risc de fer el ridícul. Alguns personatges públics, però, no se’n poden estar de dir-hi sempre la seva, potser sense ser conscients del risc que corren. Ara em ve al cap una reflexió molt encertada de Tarradellas, que sempre deia que en aquesta vida es pot fer de tot menys el ridícul.

Núria Espert és una gran actriu i ningú li nega les seves qualitats com a tal. Però en una entrevista recent que li van fer llegeixo això:

–¿Qué consecuencias puede tener la eventualidad de una independencia en las personas que conoce y estima?

–Mucho dolor y mucha gente que tendrá que marcharse… Si ya es difícil en este momento no ser separatista en Cataluña, cómo sería si todo fuera una realidad con los enormes problemas que tendría Cataluña…


Tothom té dret a opinar, però avui m’estalviaré de comentar aquesta resposta tan dramàtica perquè, al meu entendre, ja es comenta per sí sola.

4 comentaris:

Oliva ha dit...

POBRETA, JA NO TOCA HORES¡¡¡
S'ELS SEUS PARES AIXAQUESIN EL CAP,ELL QUE ERAN.....

Clidice ha dit...

però aquesta senyora encara existeix? ho sento, però tinc la sensació que la Medea l'ha abduït i, és clar, el drama no l'abandona.

Jordi ha dit...

És el mateix discurs sense fonament de fer por de tots els "sotmissionistes". Ara si que estan fen fora la nostra cultura i els nostres diners i no podem escollir nacionalitat. Això ho podem assegurar però ella parla d'una suposició seva amb la qual els independentistes no estem d'acord.

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
A Catalunya hi ha de tot, i a Espanya també.

Clidice,
Potser és això, o tal vegada la distància física.

Jordi,
Però, tot i això, amb tots els meus respectes pels que votaran "no".