.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 2 de febrer del 2015

Tic-tac, tic-tac

(Foto: 20minutos.es)

Dissabte, a la Puerta del Sol de la capital de l’estat i carrers adjacents es van concentrar milers de simpatitzants de Podemos, mentre els líders dels partits rivals (PP i PSOE) van preferir marxar de Madrid, no fos cas que algú amb bon olfacte periodístic hagués tingut la temptació de comparar audiències. Així, Mariano Rajoy @ Vengo A Darte Las Gracias va anar a Barcelona, mentre que Pedro Sánchez @ El repudiao va escollir València. Tant l’un com l’altre es van reunir també amb les seves respectives parròquies polítiques, però no al carrer com Pablo Iglesias i el seu equip de politòlegs sinó en recintes tancats. Dissabte no hi havia, per tant, comparació possible.

Darrerament el discurs de Podemos només fa referència al PP, com si fos el seu únic adversari, alhora que ignora el PSOE, com si no existís. I mentre els dirigents populares s’enfurismen amb aquesta referència constant de Podemos en contra d’ells, els dirigents socialistes estan preocupadíssims per no ser mereixedors de l’atenció del nou partit, amb un resultat ben conegut: tant el PP com el PSOE no paren de parlar de Podemos. No tinc idea sobre qui guanyarà les properes eleccions, però amb l’estratègia política de Podemos una cosa està quedant clara: en pocs mesos tant el PP com el PSOE han situat aquest partit com l’adversari a batre, i només aquest fet ja és un gran triomf dels nouvinguts a la política espanyola. La campanya electoral dels politòlegs de Podemos l’estan fent els seus propis adversaris, però aquests semblen no adonar-se’n.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Primer els van fer famosos als medis de comunicació. Com que aquests estan dominats per certs grups, hi ha un interès en fer pujar aquest partit.

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
És evident que hi ha qui vol que pugi Podemos, i qui vol que s'estavellin. Ells encara han de demostrar què són capaços de fer quan "toquin" govern.