.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dissabte, 5 de gener del 2008

Aquesta nit passen els Reis!

El ja desaparegut humorista Eugenio sempre començava els seus acudits amb una expressió que es va fer famosa: saben aquel que...

Doncs saben aquel que diu que és un home que té dos fills, un és molt pessimista i l’altre és l’optimisme personificat. Per compensar-ho, els Reis porten un valuós rellotge Rolex d’or i brillants al pessimista, i una tifa de cavall a l’optimista. El seu pare els pregunta què els ha semblat el regal. El pessimista està convençut que els Reis li han portat el típic copywatch, un rellotge falsificat de dotze euros a tot estirar. El pare, llavors, pregunta a l’altre fill què li han portat. I diu: “Un cavall. De moment només tinc la tifa però ara estic buscant el cavall”. (Versió lliure d’un text llegit recentment no recordo on).

Són maneres d’enfocar-ho. Jo també em quedo amb... la tifa.

Per cert, si quan llegiu això encara hi sou a temps i no us fa mandra, us recomano que aquest vespre aneu a veure l’arribada dels Reis a la ciutat d’Igualada, capital de la comarca de l’Anoia. Com cada any, els tres reis aniran acompanyats per l’entranyable patge Faruk i els seus ajudants, quasi set cents patges més. No us perdeu el recorregut de la cavalcada per la Soledat, la plaça del Rei i la Rambla. No us en penedireu pas; els entesos diuen que és, de lluny, la millor cavalcada de Reis de Catalunya... i part de l’estranger. L’autor d’aquest blog, tot i no ser formalment igualadí, no hi falta mai.