.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 22 de gener de 2008

“Tall cívic de la N-II”

Per acabar dient bajanades, no hi ha dubte que més val callar. Per començar, fixem-nos en el llenguatge políticament correcte: els polítics mai diuen res, ells només declaren. Doncs això, per acabar declarant als mitjans d’informació que abans d’ahir es va fer “un tall cívic de la carretera N-II”, al diputat Ridao més li hagués valgut no obrir la boca. A més, encara que només fos per no donar-nos un nou exemple d’incivisme, el senyor diputat s’hagués pogut estalviar la seva col·laboració activa a tallar aquella carretera del Maresme. “Tall cívic” en diuen ara, i es queden tan amples. Allà, de vots de conductors i acompanyants atrapats en l’embús no en va guanyar cap, més aviat m’inclino a pensar que en va perdre més d’un. I més de dos.

Un partit que forma part de l’equip de govern català i que, a més, dóna suport parlamentari al govern de l’estat, quan talla carreteres només demostra la seva més absoluta incompetència. Des d’un govern no es tallen carreteres; en tot cas se’n construeixen, o se’n reparen, però mai es tallen.

I una darrera cosa: en els països seriosos les carreteres no es tallen, i si uns incívics les tallen el que ha de fer la policia no és justificar i protegir els incívics, encara que estiguin liderats per un diputat d’Esquerra, sinó restablir la circulació com més aviat millor. Diumenge els mossos també es van equivocar. A veure si ens entenem, es van equivocar els (ir)responsables que van donar les instruccions equivocades. Al capdavant de tots, com quasi sempre, el conseller Saura.