.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dissabte, 22 de novembre del 2008

El Roto d'avui l'encerta

2 comentaris:

Trina Milan ha dit...

El Roto no sempre m'agrada, però en aquest cas estic d'acord amb tu...salut

Miquel Saumell ha dit...

Trina, és ben bé així com ho planteja El Roto, els diners que ens cobren les administracions públiques només haurien de servir per finançar exclusivament aquelles infrastructures i serveis bàsics on no arriba la iniciativa privada, i no hi arriba precisament perquè son “negocis” deficitaris. Aquesta seria al meu entendre la funció dels impostos. Tenir i/o gestionar, per exemple, un parc d’atraccions (Tibidabo) no hauria d’estar entre les tasques d’una administració pública (Ajuntament de Barcelona), en primer lloc perquè no és una infrastructura bàsica i en segon lloc perquè ben gestionada hauria de donar beneficis. I una empresa com aquesta sempre estarà millor gestionada en mans privades que públiques. Les administracions públiques no estan per fer beneficis empresarials, la seva funció és una altra.