.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 30 d’octubre del 2009

Més restaurants econòmics a Lisboa

A banda del Ruca, unes visites que no fallen mai quan sóc a Lisboa, avui podem parlar d’uns altres restaurants lisboetes que compleixen tres característiques: són negocis sense pretensions ni luxes de cap mena, hi pots menjar força bé per uns quinze euros tot inclòs i són molt cèntrics, in a walking distance que diuen els anglesos.

O Cantinho do Bem Estar. Es troba a la Rua do Norte 46, a pocs minuts a peu del conegut i pel meu gust massa turístic Café A Brasileira, aquell que té a la porta la coneguda estàtua de Pessoa en bronze, veritable meca del turista. O Cantinho és un restaurant molt petit (vint o vint-i-cinc places en total) i convé anar-hi d’hora, a quarts d’una. Cuina excel·lent, servei molt correcte tot i que l’amo, que té cura de les taules, a primera vista pot semblar una mica eixut. Però al final t’adones que no ho és.

Palmeira. Tot un clàssic, té més de 50 anys segons em va explicar fa poc, molt orgullós, el seu amo. És a la Rua do Cruxifixo 69, sortint del metro de Chiado a unes poques passes a mà dreta. Entrant al local a mà esquerra hi ha un saló molt agradable per a no fumadors, i al fons del local hi ha la sala de fumadors, normalment amb força més xivarri que l’altra. Parròquia bàsicament de lisboetes, però degut a la zona on es troba també hi entra algun turista.

Casa do Alentejo, Rua Portas de Santo Antao 58. L’entrada discreta i lletja no dona cap pista del que et trobaràs a dins un cop has pujat l’escala. Tenen també botiga on pots trobar tota mena de productes de l’Alentejo. Típica cuina alentejana. Els plats del dia solen estar sempre força bé (millor que agafar-ne un de la carta), però la característica principal d’aquest lloc és el local en si mateix. Una curiositat que cal visitar encara que no t’hi quedis a menjar, amb un petit teatre annex, sala de ball, etc.

Si teniu previst anar properament a Lisboa espero que aquestes noves referències culinàries us puguin ser d'utilitat.